Зазвичай торт готують з коржів, замішаних за типом оладок, соусу майонезно-часникового з помідорами, іноді в цю суміш додають і сир. Такий спосіб, на мій смак, має три недоліки: занадто жирно, потрібно чекати, щоб кабачкові коржики просочилися соусом, помідорні кружечки вислизають при нарізці. Мій спосіб вирішує всі ці проблеми.
Готуємо соус
Тут і далі розрахунки наведено на невеликий тортик на 2-3 особи. Замість майонезу беремо 350 г сметани, 2-3 по-справжньому стиглі томати, 1 соковиту середню цибулину.
Томати розрізаємо на дві частини та натираємо на великій тертці до шкірки. Цибулину можна дрібно подрібнити, а якщо ви відважна людина теж потерти на тертці або подрібнити в блендері. Змішуємо зі сметаною, солимо до смаку.
Смаки сметани, помідорів та цибулі поєднуються, необхідність у помідорному шарі пропадає. Мінус один недолік!
Готуємо основу
Я не люблю зайву вологість у кабачкових коржах. Від неї важко позбутися, якщо навіть натерти рідкий овоч на тертці, присолити і кілька разів віджати. Щоб її позбутися, я йду на хитрість. По-перше, намагаюся брати зрілі кабачки. А по-друге, пропарюю натерту м’якуш на сковороді.
Для нашого торта я взяла 860 грамів очищеного, порізаного кубиками кабачка, що перезрів.
Подрібнила в блендері: діставати тертку було ліньки. Потім поклала на суху сковорідку та пропарила м’якуш 3-4 хвилини до м’якості. В результаті маса втратила 100 г.
У остиглу масу додала 1 яйце, 5 столових ложок борошна, 3 столові ложки рослинної олії, пару щіпок солі, трохи сушеного кропу, замісила тісто, схоже на густу сметану.
Оскільки зайву вологу я віджала, а потім випарила, то тісто, постоявши, не дало сік.
На цьому етапі можна використовувати або сковороду, або вафельницю. Якщо використовувати сковорідку, тісто потрібно трохи розмазати ложкою, щоб не лити багато олії. В іншому випадку ми отримаємо жирні, наповнені олією коржики.
Тонкі та еластичні кабачкові коржі без грама зайвого жиру та вологи з вафельниці.
У мене вийшли тонкі, м’які млинці, які не рвуться і легко приймають задану форму. Їх легко начинити та скачати в рулет.
Викладаємо коржі на тарілку, змащуючи їх сметанно-томатно-цибулевим соусом. Зверху прикрашаємо шматочками помідора. За рахунок того, що млинці дуже тонкі та м’які, вони буквально тануть у соусі відразу ж. Чекати, щоб торт просочився зовсім не потрібно.
Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…
Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…
Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…
Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…
Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…
Російський гуморист Максим Галкін відвідав Український музей у Нью-Йорку та поділився враженнями з підписниками в…