Рецепти

Кабачковий торт по-новому: без майонезу, часнику та сиру

Зазвичай торт готують з коржів, замішаних за типом оладок, соусу майонезно-часникового з помідорами, іноді в цю суміш додають і сир. Такий спосіб, на мій смак, має три недоліки: занадто жирно, потрібно чекати, щоб кабачкові коржики просочилися соусом, помідорні кружечки вислизають при нарізці. Мій спосіб вирішує всі ці проблеми.

Готуємо соус

Тут і далі розрахунки наведено на невеликий тортик на 2-3 особи. Замість майонезу беремо 350 г сметани, 2-3 по-справжньому стиглі томати, 1 соковиту середню цибулину.

Томати розрізаємо на дві частини та натираємо на великій тертці до шкірки. Цибулину можна дрібно подрібнити, а якщо ви відважна людина теж потерти на тертці або подрібнити в блендері. Змішуємо зі сметаною, солимо до смаку.

Смаки сметани, помідорів та цибулі поєднуються, необхідність у помідорному шарі пропадає. Мінус один недолік!

Готуємо основу

Я не люблю зайву вологість у кабачкових коржах. Від неї важко позбутися, якщо навіть натерти рідкий овоч на тертці, присолити і кілька разів віджати. Щоб її позбутися, я йду на хитрість. По-перше, намагаюся брати зрілі кабачки. А по-друге, пропарюю натерту м’якуш на сковороді.

Для нашого торта я взяла 860 грамів очищеного, порізаного кубиками кабачка, що перезрів.

Подрібнила в блендері: діставати тертку було ліньки. Потім поклала на суху сковорідку та пропарила м’якуш 3-4 хвилини до м’якості. В результаті маса втратила 100 г.
У остиглу масу додала 1 яйце, 5 столових ложок борошна, 3 столові ложки рослинної олії, пару щіпок солі, трохи сушеного кропу, замісила тісто, схоже на густу сметану.

Оскільки зайву вологу я віджала, а потім випарила, то тісто, постоявши, не дало сік.
На цьому етапі можна використовувати або сковороду, або вафельницю.  Якщо використовувати сковорідку, тісто потрібно трохи розмазати ложкою, щоб не лити багато олії. В іншому випадку ми отримаємо жирні, наповнені олією коржики.
Тонкі та еластичні кабачкові коржі без грама зайвого жиру та вологи з  вафельниці.
У мене вийшли тонкі, м’які млинці, які не рвуться і легко приймають задану форму. Їх легко начинити та скачати в рулет.

Викладаємо коржі на тарілку, змащуючи їх сметанно-томатно-цибулевим соусом. Зверху прикрашаємо шматочками помідора. За рахунок того, що млинці дуже тонкі та м’які, вони буквально тануть у соусі відразу ж. Чекати, щоб торт просочився зовсім не потрібно.

Останні новини

Сестра Софії Ротару розповіла про плани співачки, щодо концертів

Українська співачка Ауріка Ротару прокоментувала плани своєї сестри, легендарної артистки Софії Ротару, щодо можливого повернення…

MamaRika зізналась про проблеми з алкоголем у минулому

Українська співачка MamaRika відверто поділилася своїм складним досвідом зловживання алкоголем та його впливом на її…

Смачна буженина з індички

Буженина з індички — це чудова альтернатива традиційній свинині. Вона виходить ніжною, ароматною та корисною.…

Смачний та легкий десерт з кефіру та желатину

Цей легкий десерт з кефіру та желатину — чудовий вибір для тих, хто шукає прості…

Смачний молочний чай з корицею

Молочний чай з корицею — це ароматний і зігрівальний напій, ідеальний для прохолодних вечорів. Поєднання…

Колишня Остапчука розповіла про зміни в особистому житті

Христина Горняк, колишня дружина відомого українського ведучого Володимира Остапчука, поділилася несподіваними думками та роздумами про…