Нове

Кабачковий торт по-новому: без майонезу, часнику та сиру

Зазвичай торт готують з коржів, замішаних за типом оладок, соусу майонезно-часникового з помідорами, іноді в цю суміш додають і сир. Такий спосіб, на мій смак, має три недоліки: занадто жирно, потрібно чекати, щоб кабачкові коржики просочилися соусом, помідорні кружечки вислизають при нарізці. Мій спосіб вирішує всі ці проблеми.

Готуємо соус

Тут і далі розрахунки наведено на невеликий тортик на 2-3 особи. Замість майонезу беремо 350 г сметани, 2-3 по-справжньому стиглі томати, 1 соковиту середню цибулину.

Томати розрізаємо на дві частини та натираємо на великій тертці до шкірки. Цибулину можна дрібно подрібнити, а якщо ви відважна людина теж потерти на тертці або подрібнити в блендері. Змішуємо зі сметаною, солимо до смаку.

Смаки сметани, помідорів та цибулі поєднуються, необхідність у помідорному шарі пропадає. Мінус один недолік!

Готуємо основу

Я не люблю зайву вологість у кабачкових коржах. Від неї важко позбутися, якщо навіть натерти рідкий овоч на тертці, присолити і кілька разів віджати. Щоб її позбутися, я йду на хитрість. По-перше, намагаюся брати зрілі кабачки. А по-друге, пропарюю натерту м’якуш на сковороді.

Для нашого торта я взяла 860 грамів очищеного, порізаного кубиками кабачка, що перезрів.

Подрібнила в блендері: діставати тертку було ліньки. Потім поклала на суху сковорідку та пропарила м’якуш 3-4 хвилини до м’якості. В результаті маса втратила 100 г.
У остиглу масу додала 1 яйце, 5 столових ложок борошна, 3 столові ложки рослинної олії, пару щіпок солі, трохи сушеного кропу, замісила тісто, схоже на густу сметану.

Оскільки зайву вологу я віджала, а потім випарила, то тісто, постоявши, не дало сік.
На цьому етапі можна використовувати або сковороду, або вафельницю.  Якщо використовувати сковорідку, тісто потрібно трохи розмазати ложкою, щоб не лити багато олії. В іншому випадку ми отримаємо жирні, наповнені олією коржики.
Тонкі та еластичні кабачкові коржі без грама зайвого жиру та вологи з  вафельниці.
У мене вийшли тонкі, м’які млинці, які не рвуться і легко приймають задану форму. Їх легко начинити та скачати в рулет.

Викладаємо коржі на тарілку, змащуючи їх сметанно-томатно-цибулевим соусом. Зверху прикрашаємо шматочками помідора. За рахунок того, що млинці дуже тонкі та м’які, вони буквально тануть у соусі відразу ж. Чекати, щоб торт просочився зовсім не потрібно.

Нове

Популярне