З кабачків готуємо дуже смачний рулет з начинкою. Для основи використовуємо яйця і тертий кабачок, випікаємо у вигляді полотна, прикрашаючи тонкими слайсами кабачка. Начинку готуємо з ніжного сиру Рікота, доповнюємо його зеленню і часником для пікантності. Рулет дуже красиво виглядає в розрізі, ідеально підійде для святкового столу. Блюдо виходить досить дієтичним і низькокалорійним, можна подавати на вечерю в якості закуски.
Інгредієнти:
- Кабачок – 3 шт.
- Яйця -6 шт.
- Рікота – 250 г
- Часник – 3 зубчика
- Кріп – 20 г
- Сіль, перець – за смаком
Приготування:
Два кабачки наріжте тонкими круглими слайсами, використовуючи ніж для чистки овочів або спеціальну тертку.
Один кабачок натріть на дрібній тертці, відіжміть весь сік. До кабачкової стружки вбийте яйця, всипте сіль і перець, ретельно перемішайте.
Деко застеліть пергаментним папером, вилийте Кабачково-яєчну суміш, рівномірно розподіляючи її по всьому периметру.
Зверху в кілька рядів укладіть кабачки, викладаючи їх один на одного, посоліть.
Заготівлю поставте в розігріту до 180 градусів духовку, випікайте лист 20 хвилин до готовності. Після запікання лист остудіть.
Паралельно приготуйте начинку. М’який сир Рікота з’єднайте з подрібненим кропом і часником в одній ємності, перемішайте, приправте спеціями за смаком.
Начинкою змастіть всю поверхню кабачкового листа.
Заверніть лист з начинкою в щільний рулет.
Огорніть його харчовою плівкою, поставте в холодильник на 1 годину, щоб він просочився.
Готовий рулет наріжте на порційні шматки, подайте на стіл.
Смачного!