Якщо немає часу стояти біля плити та ще й смажене включили до заборонного списку, то цей рецепт Вам точно підійде. Без зайвої олії, з малокалорійними кабачками та улюбленим сиром та зеленню, страва ще й смачною виходить.
Кабачки для цієї страви беруться молоденькі, з ніжною шкіркою та без насіння. А попереднє маринування перед приготуванням вносить пікантну нотку, компенсуючи часник у стравах з кабачка.
Інгредієнти:
- 700-900 г молодого кабачка
- 8 ст. л. рослинної олії
- 3-4 ст. л. яблучного оцту
- 3-4 ст. л. панірувальних сухарів
- 100 г сиру
- сіль, перець, спеції за смаком
Приготування:
Кабачки нарізаю тонкими кружальцями, завтовшки менше 1 см, а краще 0,5 см.
Кабачкові кружечки поміщаю в глибоку миску. Додаю сіль, спеції та оцет. Перемішую до розчинення солі та додаю олію.
Кабачки залишаю маринуватися хоча б на 30 хвилин. Вважаю за краще залишати на більш тривалий час і перемішувати кабачкові кільця, щоб вони просочилися маринадом.
Деко застилаю папером для випічки. Кабачкові кільця викладаю на лист в один шар.
Духовку розігріваю до 200-220 градусів. Поміщаю лист з кабачками в духовку і запікаю кабачки хвилин 20-25 до м’якості. Поки кабачки запікаються, натираю сир на дрібній тертці.
До натертого сиру додаю панірувальні сухарі і дуже ретельно перемішую. Вважаю за краще це робити рукою для більшої легкості маси.
Виймаю кабачки із духовки. Вони мають стати м’якими і подекуди підпеченими. Духовку не вимикаю.
На кожен кружок кабачка поміщаю суміш сиру і сухарів у вигляді кришечки. Повертаю лист у духовку на 3-5 хвилин. Сир із сухарями за цей час повинен перетворитися на гарну шапочку поверх кабачкового кільця. Перекладаю кабачки на блюдо, посипаю зеленню та подаю.