Рецепт дуже смачного овочевого пирога на основі кабачків. Кабачки НЕ подрібнюємо на тертці, а нарізаємо часточками, так вони будуть добре почуватися в блюді. Також до кабачків додаємо цибулю, часник і зелень. Щоб пиріг вийшов м’яким і соковитим, доповнюємо його сиром. Тісто використовується рідке, готується воно швидко і просто на сметанній основі. Пиріг стане відмінною закускою або основною стравою на сніданок або вечерю.
Інгредієнти:
- Кабачки – 600 г
- Цибуля – 1 шт.
- Свіжий кріп – 20 г
- Часник – 3 зубчики
- Сир – 50 г
- Сіль за смаком
- Рафінована олія – для змащування форми
Заливка:
- Сметана – 250 г
- Яйця – 3 шт.
- Борошно – 200 г
- Сіль, перець чорний мелений – за смаком
- Мелений мускатний горіх – 0,5 ч.л.
- Розпушувач – 3 г
Приготування:
- Кабачки промийте, наріжте однаковими часточками середньої товщини, помістіть в глибоку ємність.
- Ріпчасту цибулю наріжте тонкими четвертинками, закиньте до кабачків.
- Кріп дрібно наріжте, часник пропустіть через прес, додайте до овочів.
- Суміш посоліть, перемішайте.
- Окремо приготуйте тісто. Яйця розбийте в глибоку ємність, додайте сметану, мелений перець, мускатний горіх і трохи солі, розколотіть віночком до однорідності.
- Всипте борошно і розпушувач.
- Тісто збийте блендером, щоб не було грудочок.
- Рідке тісто вилийте в ємність з кабачками, додайте подрібнений сир, ретельно перемішайте, щоб маса обволокла кожен кабачок. Частину сиру залиште для присипки.
- Форму для запікання змастіть олією, всередину вилийте всю масу, розрівняйте лопаткою.
- Зверху присипте тертим сиром.
- Форму поставте в розігріту до 180 градусів духовку, запікайте 30-40 хвилин. Поверхня пирога повинна злегка підрум’янитися.
- Готовий пиріг остудіть у формі. Після вилучення наріжте його на порційні шматки.
Смачного!