Нове

Кабачкова шарлотка, покроковий рецепт

Рецепт дуже смачного овочевого пирога на основі кабачків. Кабачки НЕ подрібнюємо на тертці, а нарізаємо часточками, так вони будуть добре почуватися в блюді. Також до кабачків додаємо цибулю, часник і зелень. Щоб пиріг вийшов м’яким і соковитим, доповнюємо його сиром. Тісто використовується рідке, готується воно швидко і просто на сметанній основі. Пиріг стане відмінною закускою або основною стравою на сніданок або вечерю.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 600 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Свіжий кріп – 20 г
  • Часник – 3 зубчики
  • Сир – 50 г
  • Сіль за смаком
  • Рафінована олія – ​​для змащування форми

Заливка:

  • Сметана – 250 г
  • Яйця – 3 шт.
  • Борошно – 200 г
  • Сіль, перець чорний мелений – за смаком
  • Мелений мускатний горіх – 0,5 ч.л.
  • Розпушувач – 3 г

Приготування:

  • Кабачки промийте, наріжте однаковими часточками середньої товщини, помістіть в глибоку ємність.
  • Ріпчасту цибулю наріжте тонкими четвертинками, закиньте до кабачків.
  • Кріп дрібно наріжте, часник пропустіть через прес, додайте до овочів.
  • Суміш посоліть, перемішайте.
  • Окремо приготуйте тісто. Яйця розбийте в глибоку ємність, додайте сметану, мелений перець, мускатний горіх і трохи солі, розколотіть віночком до однорідності.
  • Всипте борошно і розпушувач.
  • Тісто збийте блендером, щоб не було грудочок.
  • Рідке тісто вилийте в ємність з кабачками, додайте подрібнений сир, ретельно перемішайте, щоб маса обволокла кожен кабачок. Частину сиру залиште для присипки.
  • Форму для запікання змастіть олією, всередину вилийте всю масу, розрівняйте лопаткою.
  • Зверху присипте тертим сиром.
  • Форму поставте в розігріту до 180 градусів духовку, запікайте 30-40 хвилин. Поверхня пирога повинна злегка підрум’янитися.
  • Готовий пиріг остудіть у формі. Після вилучення наріжте його на порційні шматки.

Смачного!

Нове

Популярне