Сьогодні вам розповім як приготувати смачний, низькокалорійний торт без випічки. Якщо не враховувати час для його охолодження, то сам торт готувати дуже просто. А поєднання йогурту, банана і ківі підкорять вас своїм смаком.
Інгредієнти:
- Пісочне печиво – 200 г
- Вершкове масло – 70 г
- Ківі – 4 шт
- Банани – 2 шт
- Йогурт – 500 мл
- Цукор – 70 г
- Лимонний сік -1 ст.л.
- Желатин – 4 ч.л.
- Кип’ячена вода – 0.5 склянки
Для прикраси:
- Ківі – 2 шт
- Мигдальні пелюстки
Приготування:
Печиво подрібнюємо в крихту і додаємо розм’якшене вершкове масло. Перемішуємо все в однорідну масу.
Застеляємо роз’ємну форму пергаментом і викладаємо з печива корж. Прибираємо заготовку в холодильник на 30 хвилин як мінімум.
Заливаємо желатин 0.5 склянки води і залишаємо його розбухати на 25-30 хвилин.
Ківі очищаємо і нарізаємо кубиком. З’єднуємо ківі, лимонний сік і цукор в емальованій каструльці.
Ставимо каструлю з ківі на середній вогонь, прогріваємо 2-3 хвилини, щоб ківі виділив сік, потім даємо масі охолонути.
В отриману масу вливаємо желатин і йогурт, добре перемішуємо.
На пісочний корж викладаємо порізані кружальцями банани, потім заливаємо все йогуртовою масою.
Прибираємо торт застигати в холодильник на 7 годин, а краще за все на ніч.
Готовий торт виймаємо з форми, акуратно видаляємо пергамент. Прикрашаємо скибочками ківі і злегка обсмаженими мигдальними пелюстками.
Йогуртовий торт готовий, приємного вам апетиту!