Нове

Італійський яблучний пиріг

Осінь в самому розпалі і в цей час я дуже люблю пекти різноманітну випічку з яблуками. Обожнюю яблучні начинки за їх простоту, доступність і смак! У нього смачне зверху хрустке тісто, а знизу воно просочується яблучною начинкою і стає м’яким і ніжним. Якщо вам набридла шарлотка, то це чудовий варіант її заміни, абсолютно протилежний за типом тіста, але також легко готується і дуже смачний!

Інгредієнти:

  • 300 г борошна в/с
  • 120 г вершкового масла кімнатної температури
  • 1 яйце
  • 130 г цукру
  • 1 ч.л розпушувача
  • 10 г ванільного цукру

Начинка:

  • 3 великих яблука
  • 1/2 ч.л кориці
  • 50 г цукру
  • сік половини лимона

Приготування:

  • Яблука очистити, нарізати невеликими шматочками. Скласти в сковороду, додати до них цукор, корицю і лимонний сік. Поставити на вогонь і тушкувати до випаровування рідини і легкої карамелізації.
  • Для тіста змішати всі сухі інгредієнти: борошно, цукор, розпушувач.
  • Додати яйце і вершкове масло.
  • Перетерти руками в крихту.
  • Дно рознімної форми застелити пергаментом (моя форма діаметром 24 см). Викласти половину крихти.
  • Потім всю начинку.
  • Зверху розподілити решту тіста.
  • Випікати в добре розігрітій духовці при 180С близько 30-40 хвилин.
  • Готовому яблучному пирогу дати повністю охолонути.

Смачного!

Також читайте: ПІСОЧНІ ТІСТЕЧКА «КОШИКИ» З НАЧИНКОЮ

Нове

Популярне