Осінь в самому розпалі і в цей час я дуже люблю пекти різноманітну випічку з яблуками. Обожнюю яблучні начинки за їх простоту, доступність і смак! У нього смачне зверху хрустке тісто, а знизу воно просочується яблучною начинкою і стає м’яким і ніжним. Якщо вам набридла шарлотка, то це чудовий варіант її заміни, абсолютно протилежний за типом тіста, але також легко готується і дуже смачний!
Інгредієнти:
- 300 г борошна в/с
- 120 г вершкового масла кімнатної температури
- 1 яйце
- 130 г цукру
- 1 ч.л розпушувача
- 10 г ванільного цукру
Начинка:
- 3 великих яблука
- 1/2 ч.л кориці
- 50 г цукру
- сік половини лимона
Приготування:
- Яблука очистити, нарізати невеликими шматочками. Скласти в сковороду, додати до них цукор, корицю і лимонний сік. Поставити на вогонь і тушкувати до випаровування рідини і легкої карамелізації.
- Для тіста змішати всі сухі інгредієнти: борошно, цукор, розпушувач.
- Додати яйце і вершкове масло.
- Перетерти руками в крихту.
- Дно рознімної форми застелити пергаментом (моя форма діаметром 24 см). Викласти половину крихти.
- Потім всю начинку.
- Зверху розподілити решту тіста.
- Випікати в добре розігрітій духовці при 180С близько 30-40 хвилин.
- Готовому яблучному пирогу дати повністю охолонути.
Смачного!
Також читайте: ПІСОЧНІ ТІСТЕЧКА «КОШИКИ» З НАЧИНКОЮ