Таке блюдо ідеально підійде, як для святкового столу, так і для сімейного обіду. Індичку запікаємо разом з картоплею, отримуємо ситне повноцінне блюдо. Перед запіканням м’ясо маринуємо в кисло-солодкому соусі, це робить його м’якшим і соковитішим, а смак більш насиченим. Картоплю нарізаємо великими шматками, оскільки блюдо буде готуватись досить довго. Картоплю просочуємо сметаною і спеціями. При бажанні можна використовувати і інші овочі – цибулю, моркву, перець і так далі.
Інгредієнти:
- Індичка (гомілки) – 1 кг.
- Соєвий соус – 2 ст.л.
- Мед рідкий – 1 ст.л.
- Томатний соус – 1 ст.л.
- Паприка – 1 ч.л.
- Рослинна олія – 1 ч.л.
- Картопля – 500 г.
- Сметана – 1 ст.л.
- Сіль, перець – за смаком
Приготування:
Приготуйте маринад для індички. У ємність влийте соєвий соус, трохи рослинної олії, додайте томатний кетчуп і рідкий мед. Всипте сіль, перець і будь-які спеції до м’яса. Всі інгредієнти ретельно перемішайте до однорідності.
Підготуйте 2 широкі частини гомілки індички помийте, висушіть, покладіть в глибоку ємність. Приготовленим маринадом залийте м’ясо, перемішайте, щоб соус повністю огорнув індичку. М’ясо маринують 30-60 хвилин.
Окремо приготуйте картоплю. Очистіть, наріжте великими шайбами, перекладіть в глибоку ємність. Додайте сметану, сіль, мелений перець і паприку, перемішайте, огортаючи картопля соусом.
Деко для запікання змастіть олією, викладіть картоплю і м’ясо.
Деко з вмістом закрийте фольгою, поставте в розігріту духовку, випікайте 60 хвилин при температурі 180 градусів. Через час м’ясо розріжте ножем, перевіряючи його готовність.
Готову страву присипте свіжою зеленню, подайте на стіл.
Смачного!