Десерт, що запам’ятовується своїм смаком, з апетитною скоринкою і полунично-яблучним топінгом – це мрія для всіх любителів солодкого.
Обов’язково приготуйте за нашим рецептом такі ласощі і переконайтеся самі наскільки це смачно.
Інгредієнти:
Інгредієнти для чизкейку:
- Вершковий сир – 800 г
- Рікотта – 100 г
- Вершкове масло – 70 г
- Цукор – 360 г
- Ваніль (або ванільна паста 1-2 ч.л.) – 2 стручки
- Вершки 33-35% – 360 мл
- Яйця – 300 г
- Борошно – 38 г
Інгредієнти для топінгу:
- Яблуко – 0.5 шт
- Полуниця – 3-5 шт
- Лимон – невеликий шматочок
- Цукор – 2-3 щіпки
- Свіжа м’ята – 2-3 листочки
Приготування:
У сотейнику розтоплюємо вершкове масло. У миску відправляємо всі інгредієнти, наливаємо розтоплене масло та пробиваємо все блендером до однорідної маси. Дно та борти форми (зі знімним дном) застилаємо пергаментом і заливаємо вершковою масою. Форму відправляємо у розігріту до 180 градусів духовку на 70 хвилин. Після закінчення часу, якщо верхівка не зарум’янилася – додайте температуру до 200 градусів і запікайте ще 10 хвилин. Апетитний чизкейк залишаємо у формі до повного остигання.
Приготуємо до чизкейка топінг. Яблуко очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиками, полуницю ріжемо навпіл і відправляємо в тарілку з яблуками. Збризкуємо лимонним соком, додаємо пару щіпок цукру і дрібно нарізані листочки свіжої м’яти.
Все добре перемішуємо. Остиглий чизкейк акуратно дістаємо з форми, ріжемо на шматки і подаємо з топінгом.