Нове

Ідеальний чизкейк: рецепти з блокнота шеф-кухаря

Десерт, що запам’ятовується своїм смаком, з апетитною скоринкою і полунично-яблучним топінгом – це мрія для всіх любителів солодкого.

Обов’язково приготуйте за нашим рецептом такі ласощі і переконайтеся самі наскільки це смачно.

Інгредієнти:

Інгредієнти для чизкейку:

  • Вершковий сир – 800 г
  • Рікотта – 100 г
  • Вершкове масло – 70 г
  • Цукор – 360 г
  • Ваніль (або ванільна паста 1-2 ч.л.) – 2 стручки
  • Вершки 33-35% – 360 мл
  • Яйця – 300 г
  • Борошно – 38 г

Інгредієнти для топінгу:

  • Яблуко – 0.5 шт
  • Полуниця – 3-5 шт
  • Лимон – невеликий шматочок
  • Цукор – 2-3 щіпки
  • Свіжа м’ята – 2-3 листочки

Приготування:

У сотейнику розтоплюємо вершкове масло. У миску відправляємо всі інгредієнти, наливаємо розтоплене масло та пробиваємо все блендером до однорідної маси. Дно та борти форми (зі знімним дном) застилаємо пергаментом і заливаємо вершковою масою. Форму відправляємо у розігріту до 180 градусів духовку на 70 хвилин. Після закінчення часу, якщо верхівка не зарум’янилася – додайте температуру до 200 градусів і запікайте ще 10 хвилин. Апетитний чизкейк залишаємо у формі до повного остигання.

Приготуємо до чизкейка топінг. Яблуко очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиками, полуницю ріжемо навпіл і відправляємо в тарілку з яблуками. Збризкуємо лимонним соком, додаємо пару щіпок цукру і дрібно нарізані листочки свіжої м’яти.

Все добре перемішуємо. Остиглий чизкейк акуратно дістаємо з форми, ріжемо на шматки і подаємо з топінгом.

Нове

Популярне