Таке м’ясо готую і на плиті, і в духовці. Потрібно мінімум продуктів, мінімум часу на підготовку, а в результаті виходить неймовірно ніжне м’ясо, яке просто розпадається на волокна. Чорнослив дає яловичині чудовий солодкувато-кислуватий смак та приємний аромат, при приготуванні ще утворюється дуже смачний соус.
Інгредієнти:
Приготування:
Для приготування беремо яловичину без кісток (у мене лопатка). Нарізаємо м’ясо на великі шматки і викладаємо в миску.
Моркву розрізаємо вздовж на 2 частини та нарізаємо на скибочки, цибулю нарізаємо дрібно і викладаємо все в м’ясо.
Додаємо олію, сіль, суміш перців та лавровий лист. Спеції можна брати будь-які на смак.
Чорнослив добре промиваємо, заливати гарячою водою не треба. Відправляємо його до миски. Перемішуємо.
Є 2 варіанти приготування. Перший варіант: м’ясо з овочами та чорносливом перекладаємо в жаровню, вливаємо воду (250 мл) і тушкуємо на плиті близько 2 годин, періодично помішуючи. Другий варіант: перекладаємо все в посуд, який підходить для духовки (у мене глиняний горщик), вливаємо воду (250 мл), закриваємо та відправляємо у холодну духовку. Включаємо на 180 градусів.
Запікаємо 2 години. Готувати в духовці простіше, заклали в посуд і забули на 2 години. Готову яловичину з чорносливом виймаємо та відкриваємо. Аромат чудовий.
Страву викладаємо на велику тарілку. Воно не тільки смачне, а й гарне. Чорнослив дає м’ясу приємний солодкувато-кислуватий смак. Яловичина виходить неймовірно ніжна, вона просто розпадається на волокна, а на дні посуду утворюється дуже смачний соус, ним можна поливати гарнір.
Смачного!!!
Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…
Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…
Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…
Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…
Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…
Російський гуморист Максим Галкін відвідав Український музей у Нью-Йорку та поділився враженнями з підписниками в…