Нове

Ідеальна вечеря: яловичина з чорносливом, дуже простий спосіб приготування

Таке м’ясо готую і на плиті, і в духовці. Потрібно мінімум продуктів, мінімум часу на підготовку, а в результаті виходить неймовірно ніжне м’ясо, яке просто розпадається на волокна. Чорнослив дає яловичині чудовий солодкувато-кислуватий смак та приємний аромат, при приготуванні ще утворюється дуже смачний соус.

Інгредієнти:

  • 800 г яловичини
  • 150 г чорносливу
  • 1 морква
  • 1 цибуля
  • 2 ст. л. рослинної олії
  • 2 лаврові листи
  • за смаком суміш перців
  • за смаком сіль

Приготування:

Для приготування беремо яловичину без кісток (у мене лопатка). Нарізаємо м’ясо на великі шматки і викладаємо в миску.

Моркву розрізаємо вздовж на 2 частини та нарізаємо на скибочки, цибулю нарізаємо дрібно і викладаємо все в м’ясо.

Додаємо олію, сіль, суміш перців та лавровий лист. Спеції можна брати будь-які на смак.

Чорнослив добре промиваємо, заливати гарячою водою не треба. Відправляємо його до миски. Перемішуємо.

Є 2 варіанти приготування. Перший варіант: м’ясо з овочами та чорносливом перекладаємо в жаровню, вливаємо воду (250 мл) і тушкуємо на плиті близько 2 годин, періодично помішуючи. Другий варіант: перекладаємо все в посуд, який підходить для духовки (у мене глиняний горщик), вливаємо воду (250 мл), закриваємо та відправляємо у холодну духовку. Включаємо на 180 градусів.

Запікаємо 2 години. Готувати в духовці простіше, заклали в посуд і забули на 2 години. Готову яловичину з чорносливом виймаємо та відкриваємо. Аромат чудовий.

Страву викладаємо на велику тарілку. Воно не тільки смачне, а й гарне. Чорнослив дає м’ясу приємний солодкувато-кислуватий смак. Яловичина виходить неймовірно ніжна, вона просто розпадається на волокна, а на дні посуду утворюється дуже смачний соус, ним можна поливати гарнір.

Смачного!!!

Нове

Популярне