Сьогодні у мене для вас дуже смачна і ситна пісна страва. Готується все, як завжди, просто і з мінімуму інгредієнтів, які є в будь-якому магазині. Картопляні зрази – це дуже ніжна і ароматна страва, яку краще подавати відразу гарячою. Зрази виходять дуже смачними із соковитою грибною начинкою всередині та апетитною скоринкою зовні. Таку страву можна готувати не лише у піст, а й у звичайні дні. Готуйте з любов’ю та задоволенням!
Інгредієнти:
- 700 г картоплі
- 300 г печериць
- 1 цибуля
- 3 стол.л пшеничного борошна (45 г)
- рослинна олія
- сіль/мелений чорний перець за смаком
Приготування:
Картоплю очистити, залити водою та поставити варитися до готовності.
Цибулю дрібно нарізати. Гриби нарізати на маленькі шматочки.
На сковороду налити трохи олії та обсмажити злегка цибулю.
Потім додати гриби і все добре обсмажити. У середині приготування додати сіль та перець за смаком.
Начинка готова, дати їй трохи охолонути.
З відвареної картоплі злити всю воду і розім’яти в пюре. Також посолити та поперчити до смаку.
Перекласти картопляне пюре в іншу миску, щоб швидше охололо і остудити до теплого стану.
Потім додати в пюре борошно і замісити тісто.
При стисканні тіста в руці воно не липне, дуже приємне та пластичне.
Ложкою набрати тісто приблизно 1-1.5 столові ложки і розподілити його по долоні.
У середину викласти начинку. І з’єднати краї.
Обім’яти заготовку в руках, як котлету, щоб вона мала більш красивий вигляд.
Обвалювати заготівлю в борошні.
Смажити картопляні зрази на розігрітій сковороді з додаванням олії до золотистої скоринки з кожного боку.
Смачного!