Рецепти

І ніякої важкості! Дуже легкий пиріг до чаю

Іноді так хочеться себе побалувати смачною ароматною випічкою, але, на жаль, вона може несприятливо позначитися на стані шлунка і викликати важкість. Щоб цього не сталося, потрібно правильно вибрати рецепт. Ми пропонуємо вам спекти пиріг неймовірно смачний і повітряний, в складі якого немає яєць і молочних продуктів. Борошно можна використовувати будь-яке. Звичайно, сама пишна випічка вийде на пшеничній муці.

Представлений рецепт гарний тим, що дозволяє експериментувати. Наприклад, його можна доповнити глазур’ю, включити до складу ягоди, фрукти. Найбільш смачний варіант виходить з вишнею або малиною. Це пов’язано з тим, що до складу входить какао, яке прекрасно відтіняє ягідну кислинку.

Склад пирога дуже простий. Незважаючи на це, він виходить неймовірно смачним. Пиріг можна використовувати для приготування швидкого торта. У цьому випадку він розрізається на коржі і прошаровується будь-яким кремом.

Якщо ви вирішили доповнити склад ягодами, то краще використовувати свіжі. У ягодах видаляються кісточки. Можна використовувати морожені і сушені ягоди, але їх слід правильно підготувати.

Складові:

  • Пшеничне борошно – 1,5 ст.;
  • Цукор – 1 ст.;
  • Какао – 5 ст.л;
  • Сода – 1 ч.л;
  • Рослинна олія – ​​6 ст.л;
  • Кип’ячена вода – 1 ст.;
  • Будь-які ягоди – 100-150 г;
  • Сіль – щіпка;
  • Сода – 1 ч.л;
  • Лимонний сік – 1 ст.л;
  • Смажені горіхи – за бажанням.

Спосіб приготування:

  • Змішуємо борошно з цукром і какао;
  • Соду гасимо лимонним соком і відправляємо до сухих інгредієнтів;
  • Додаємо рослинну олію і починаємо перетирати борошняну суміш руками. Як тільки вона перетвориться в крихту, додаємо воду і розмішуємо тісто ложкою. Воно не повинно бути занадто рідким. Оптимальна консистенція, як у густої сметани;
  • Викладаємо тісто у форму, змащену олією. Зверху ягоди. Під час випікання тісто покриє ягоди;
  • Відправляємо заготовку в духовку, розігріту до 190 градусів, на 30 хвилин;
  • Дістаємо пиріг з духовки, даємо йому охолонути, після цього подаємо до столу!
  • Ще більш смачний варіант вийде, якщо покрити випічку шоколадною глазур’ю. Для її приготування необхідно змішати какао з цукром, вершковим маслом або рослинною олією і водою.

Також читайте: ТОРТ “БАУНТІ” БЕЗ ВИПІЧКИ ЗА 10 ХВИЛИН

Останні новини

Якісний ремонт бутіку в Києві під ключ: з чого складається і в кого замовити

Створення затишної атмосфери в бутіку чи шоу-румі є важливим фактором успіху. Інтер'єр впливає на сприйняття…

“Мама” Вєрки Сердючки Білоконь поділилась кадрами з чоловіком

Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…

Анна Трінчер заспівала на концерті разом з ветераном війни

Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…

Смачний лінивий оселедець під шубою

Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…

Смачні домашні іриски

Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…

Смачне та легке суфле з гарбуза

Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…