Рецепти

І ніякої важкості! Дуже легкий пиріг до чаю

Іноді так хочеться себе побалувати смачною ароматною випічкою, але, на жаль, вона може несприятливо позначитися на стані шлунка і викликати важкість. Щоб цього не сталося, потрібно правильно вибрати рецепт. Ми пропонуємо вам спекти пиріг неймовірно смачний і повітряний, в складі якого немає яєць і молочних продуктів. Борошно можна використовувати будь-яке. Звичайно, сама пишна випічка вийде на пшеничній муці.

Представлений рецепт гарний тим, що дозволяє експериментувати. Наприклад, його можна доповнити глазур’ю, включити до складу ягоди, фрукти. Найбільш смачний варіант виходить з вишнею або малиною. Це пов’язано з тим, що до складу входить какао, яке прекрасно відтіняє ягідну кислинку.

Склад пирога дуже простий. Незважаючи на це, він виходить неймовірно смачним. Пиріг можна використовувати для приготування швидкого торта. У цьому випадку він розрізається на коржі і прошаровується будь-яким кремом.

Якщо ви вирішили доповнити склад ягодами, то краще використовувати свіжі. У ягодах видаляються кісточки. Можна використовувати морожені і сушені ягоди, але їх слід правильно підготувати.

Складові:

  • Пшеничне борошно – 1,5 ст.;
  • Цукор – 1 ст.;
  • Какао – 5 ст.л;
  • Сода – 1 ч.л;
  • Рослинна олія – ​​6 ст.л;
  • Кип’ячена вода – 1 ст.;
  • Будь-які ягоди – 100-150 г;
  • Сіль – щіпка;
  • Сода – 1 ч.л;
  • Лимонний сік – 1 ст.л;
  • Смажені горіхи – за бажанням.

Спосіб приготування:

  • Змішуємо борошно з цукром і какао;
  • Соду гасимо лимонним соком і відправляємо до сухих інгредієнтів;
  • Додаємо рослинну олію і починаємо перетирати борошняну суміш руками. Як тільки вона перетвориться в крихту, додаємо воду і розмішуємо тісто ложкою. Воно не повинно бути занадто рідким. Оптимальна консистенція, як у густої сметани;
  • Викладаємо тісто у форму, змащену олією. Зверху ягоди. Під час випікання тісто покриє ягоди;
  • Відправляємо заготовку в духовку, розігріту до 190 градусів, на 30 хвилин;
  • Дістаємо пиріг з духовки, даємо йому охолонути, після цього подаємо до столу!
  • Ще більш смачний варіант вийде, якщо покрити випічку шоколадною глазур’ю. Для її приготування необхідно змішати какао з цукром, вершковим маслом або рослинною олією і водою.

Також читайте: ТОРТ “БАУНТІ” БЕЗ ВИПІЧКИ ЗА 10 ХВИЛИН

Останні новини

Наталія Холоденко поділилась знімками з дітьми

Українська психологиня Наталія Холоденко порадувала своїх підписників сімейним контентом, поділившись зворушливими моментами з дітьми. Відомо,…

Гурт The Hardkiss розповів скільки зібрали грошей для ЗСУ за кордоном

На початку жовтня український гурт The Hardkiss завершив турне містами США та Канади, де провів…

Смачні яєчні котлети

Яєчні котлети — це простий та смачний варіант для швидкої закуски або обіду. Вони виходять…

Смачні ліниві чебуреки

Ліниві чебуреки — це швидкий та простий спосіб приготувати улюблену страву без зайвих зусиль. Використання…

Смачний запечений брі з журавлиним соусом

Запечений брі з журавлиним соусом — це вишукана страва, яка ідеально підійде як аперитив для…

Сестра Софії Ротару розповіла про плани співачки, щодо концертів

Українська співачка Ауріка Ротару прокоментувала плани своєї сестри, легендарної артистки Софії Ротару, щодо можливого повернення…