Ну дуже смачний тортик виходить, а головне духовку вмикати не потрібно і готується все дуже просто та швидко! До приходу гостей ідеальний варіант.
Дійсно дуже смачно, всього три основні інгредієнти, а ніби купив у кондитерській! Давайте розповім, як приготувати такий чудовий та швидкий тортик!
Для приготування нам знадобиться звичайне класичне печиво ювілейне. Мені вистачило 18 штук, я брав за розміром своєї форми, щоб печиво не довелося ламати, дивіться яка форма у вас.
Потім беру невелику глибоку миску і наливаю до неї 80 мл вершків, але можна використовувати і молоко.
І починаю змочувати печиво та укладати його у форму першим шаром.
Потім роблю просочення, для цього беру:
- сметана 20% – 300 г
- цукрова пудра – 40 г
Сметану перемішую із цукровою пудрою. Можна зробити будь-яке просочення на ваш смак, можна додати згущеного молока, можна ванільного цукру.
Викладаю дві, три повні столові ложки просочення зверху на печиво і розподіляю рівним шаром.
Потім беру три банани, знімаю шкірку і нарізаю їх тонкими кружальцями. Нарізані банани викладаю наступним шаром зверху на просочення.
Потім повторюю ще один шар із печива. Обов’язково потрібно змочувати в молоці чи вершках кожне печення.
Далі печиво знову змащу просоченням зі сметани і цукрової пудри і повторюю ще один шар і бананів.
Завершую останній шар знову печивом і змащу все просоченням. Обов’язково потрібно промазати і кожен бік нашого торта.
Потім беру 50 г темного шоколаду і натираю його зверху на дрібній тертці. Шоколад можна взяти будь-який або навіть посипати какао порошком.
Все, тортик готовий, прибираю його в холодильник на 12 годин просочуватись. Але якщо не терпиться, то можна вже їсти і через 2-3 години, теж смачно!
Але я все ж таки рекомендую витримати довше! Спробуйте приготувати вам обов’язково сподобається!