Рибні гнізда це чудовий варіант нескладної рибної страви для всієї родини. Вони виглядають дуже незвичайно і виходять смачними та ароматними. Хрумка хлібна скоринка, ароматна начинка з рибного фаршу та зверху розплавлений сир… Така страва не залишить вас байдужими!
Готуються рибні гніздо дуже просто і з найдоступніших продуктів. Для них можна використовувати зовсім різні сорти риби – завжди виходить смачно та ситно!
Така страва з риби відмінно підходить для щоденного меню. Але також і на святковому столі воно виглядатиме доречно.
Інгредієнти:
- багет французький – 1 шт.
- молоко – 500 мл
- хек філе – 300 г
- сир – 100 г
- цибуля – 2 шт.
- сіль – 1/3 ст. л.
- перець чорний мелений – за смаком
Приготування:
Один французький багет нарізаємо шматочками завтовшки приблизно 3 см.
Шматочки багету кладемо у миску. Все заливаємо молоком. Усього знадобиться приблизно 0,5 л молока.
Замочуємо багет у молоці приблизно 2 хвилини. Акуратно перемішуємо, щоб верхні шматочки також просочилися молоком. Підготовлені шматочки виймаємо із молока.
Готуємо начинку. 2 цибулини нарізаємо довільними шматками. 300 г філе хека нарізаємо шматочками. Замість хека можна використовувати минтай, тріску, судак.
У чашу подрібнювача кладемо шматочки риби та підготовлену цибулю. Усе подрібнюємо.
Подрібнену масу викладаємо у миску. Все солимо приблизно 1/3 ст. л. солі. І перчимо чорним меленим перцем. Перемішуємо.
Деко змащуємо вершковим маслом. На нього викладаємо підготовлені шматочки багету. У кожному шматочку робимо заглиблення, притискаючи серединку ложкою.
Кожен шматочок багету начиняємо приготованим рибним фаршем. Трохи утрамбовуємо його ложкою.
Все ставимо в духовку розігріту до 180 градусів. Запікаємо приблизно 30 хвилин.
100 г сиру тремо на тертці. Виймаємо рибні гніздечки і посипаємо зверху тертим сиром.
Знову ставимо запікатись на 10 хвилин.
Страва готова. Подаємо його на стіл у гарячому вигляді.