Сьогодні готую дуже смачне м’ясо. Його можна подати як на вечерю чи обід, так і на святковий стіл. М’ясо виходить ніжне, соковите та ароматне. Можна їсти хоч щодня з різними гарнірами. Рецепт досить простий, а виходить завжди смачно.
Приготування:
- м’ясо (філе) – 1 кг.
- сіль, чорний перець
- помідор – 2-3 шт.
- часник – 3 зубчики
- майонез чи сметана – 3 ст.л.
- сир – 100-140 г
Приготування:
М’ясо філе поріжемо на пластинки завтовшки приблизно 5-7 мм. У мене свинина можна брати будь-яке.
Тепер м’ясо відбиваємо або робимо дрібні надрізи, якщо немає молотка, можна відбити гострою або тильною стороною ножа.
Потім кожен шматочок потрібно посолити та поперчити. З іншого боку робимо те саме. За бажанням додавайте улюблені спеції.
Для зручності я розріжу всі великі шматочки навпіл, але це робити необов’язково.
У сковороду наливаємо олію, добре розігріваємо і викладаємо м’ясо.
Обсмажуємо на середньому вогні з двох боків до золотистої скоринки, щоб запечатати сік усередині. У мене йде буквально кілька хвилин на кожну сторону.
Коли все готово, викладаємо їх у тарілку і тут же продовжуємо обсмажувати решту шматочків м’яса. Все м’ясо відправляємо на лист і розподіляємо.
2-3 помідори заливаємо окропом на пів хвилини і потім перекладаємо в холодну воду, щоб легко зняти шкірку. Потім томати нарізаємо кубиком та відправляємо в миску.
Натираємо сюди 3 зубчики часнику на дрібній тертці і тут же натираємо сир. Залишилось додати 3 ст. л. майонезу чи сметани.
Все перемішуємо і цією начинкою змащуємо всі шматочки м’яса. Відправляємо в наперед розігріту духовку до 200 градусів на 20-30 хвилин.
Страва готова, помідори дають м’ясу приємну цікаву кислинку та незвичайний смак.
Посипаємо нарізаною зеленню та подаємо з будь-яким гарніром, у мене сьогодні картопляне пюре.
Смачного!