Нове

Хрусткі слойки з кабачком та морквою

Швидкі, прості у приготуванні та дуже смачні шарування. Смак їх визначає чудова овочева начинка, яка готується лише за 9 хвилин. Для неї знадобиться кабачок, морква, часник, трохи лимонного соку та улюблені спеції чи трави. Шари виходять хрусткі, повітряні, дуже ароматні та смачні.

Інгредієнти:

  • 400 г листкового тіста
  • 250 г кабачка
  • 200 г моркви
  • 70 г сиру (напівтвердий)
  • 2 зубчики часнику
  • 1 шт. курячого яйця
  • 3 ст. л. рослинної олії
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • за смаком спеції
  • за смаком сіль

Приготування:

Моркву подрібнюємо на тертці для корейської моркви і обсмажуємо в олії на сильному вогні 3 хвилини (сковороду не закриваємо кришкою). Постійно помішуємо.

Кабачок теж натираємо соломкою і відправляємо до моркви. Перемішуємо та смажимо 5 хвилин.

Овочі за цей час не встигають перетворитися на кашу і залишаються трохи сируватими (те, що треба). Доповнюємо овочі нарізаним часником, лимонним соком, сіллю, спеціями та травами (у мене по 1 щіпці меленого перцю, сушеного базиліку та орегано).

Смажимо кабачок з морквою ще 1 хвилину і начинка готова. Остуджуємо, поки готуємо тісто. Ці овочі ще подаю як гарнір до м’яса чи риби. Вони соковиті та дуже смачні.

Для приготування використовуємо листкове бездріжджове тісто. Наперед його розморожуємо. У пачці йде 2 пласти. Кожен пласт присипаємо борошном, злегка розкочуємо і розрізаємо на 4 частини (виходить 8 заготовок).

Тісто перекладаємо на лист і додаємо зверху овочеву начинку.

Краї тіста змащуємо збитим яйцем. Начинку посипаємо натертим сиром і випікаємо в розігрітій духовці при 180 градусах 25 хвилин (рівень в духовці середній). Як тільки  зарум’яняться, виймаємо.

Остуджуємо, подаємо з улюбленими напоями та насолоджуємось смаком. Соковита овочева начинка, легкий вершковий смак від сиру та хрумке повітряне тісто – це неймовірно смачно.

Смачного!!!

Нове

Популярне