Свіжозасолені огірочки можна робити в будь-який час року і з будь-яких огірків, незалежно від форми, розмірів і свіжості. Мляві плоди можна оживити, потримавши пару годин у воді. Поріжте красиво на шматочки – ось і всі справи! Головне – було б бажання трохи покулінарити!
Візьмемо для рецепта:
Приготування:
1. Будь-які огірочки, навіть зі своєю грядки, потрібно добре промити. Ну а якщо плоди трохи зів’яли, потримайте їх пару годин у воді.
2. Відрізаємо кінчики у плодів. Вони у нас не правильної форми, але нічого страшного. Пара з них трохи завеликі, тому їх ми розріжемо поздовж і навпіл. Так вони будуть краще просолюватися.
Деякі господині радять глибоко проколоти плоди виделкою в 3-4 місцях для кращого просолювання. Можна також постукати по кожному огірочку рукояткою ножа, що також сприяє прискореному засолюванні.
3. Тепер перекладемо всі плоди в поліетиленовий мішок. Якщо він занадто тонкий, то можна взяти два і вкласти один в інший, щоб розсіл випадково не витік. Відразу ж нарізаємо дрібно кріп.
4. Переносимо кріп в пакет. Слідом за ним солимо і додаємо цукор. Видавлюємо через прес часник. вносимо гвоздику і запашний перець.
До речі, ніколи не беріть для засолювання йодовану сіль. Вона розм’якшує огірки. Найкраще використовувати кам’яну сіль середнього і крупного помолу. Але якщо ви хочете вже через 5 хвилин їсти свіжопросолені огірочки, потрібно взяти дрібну харчову сіль.
5. Зав’язуємо пакет, залишаючи всередині невеликий простір повітря. Тепер потрібно гарненько перемішати вміст пакету. Для цього протягом хвилини його трясемо, переміщаємо плоди, навіть кілька разів вдаряє пакетиком по столу. Потім кладемо в холодильник, але кожні пів години повторюємо струшування пакета.
6. Минуло 2 години. Дістаємо з холодильника пакет. Відкриваємо, розрізаємо огірочок. Пробуємо. Ууууу … як смачно! Хрумтить, в міру солоний, аромат свіжопросолених огірків! Просто краса!
Ось такий чудовий спосіб приготування малосольних огірочків! Все робиться швидко. Не треба багато посуду, кип’ятити воду, робити розсіл. Подавайте смачні плоди до столу, пригощайте гостей! Сухий спосіб засолювання мені дуже подобається.
Створення затишної атмосфери в бутіку чи шоу-румі є важливим фактором успіху. Інтер'єр впливає на сприйняття…
Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…
Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…
Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…
Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…
Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…