Не секрет, що багато дітей дуже люблять картоплю. Особливо якщо йдеться про картоплю фрі або ж просто смажену. Але користі в цих стравах мало – і тому радимо спробувати приготувати такий омлет. Відомий картопляний смак, обсмажування на мінімальній кількості вершкового масла, а ще приємна хрумка структура – ось чудові якості цієї швидкої страви.
Найкраще такий омлет подавати на сніданок, у цьому випадку діти точно вийдуть із-за столу ситими.
Інгредієнти:
- Картопля середнього розміру – 2 шт.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Вершкове масло – 30 г
- Перець та сіль – за смаком.
Приготування:
Насамперед бульби слід очистити.
Картоплю слід брати не дуже крохмалистих сортів, так блюдо вийде смачніше.
Тепер картоплю потрібно натерти на великій тертці і залишити на кілька хвилин, щоб виділився сік. Рідину слід віджати.
У миску з картоплею потрібно вбити заздалегідь вимите яйце. Масу перемішати.
За смаком додайте до інгредієнтів сіль. Також можна додати трохи перцю – чорного або червоного, на ваш смак.
У сковороді розтопіть вершкове масло.
Можна готувати і на рослинному, але саме на вершковому смак виходить особливо ніжним, а скоринка легко вийде хрусткою.
Тепер викладіть картопляну масу та акуратно розрівняйте її так, щоб картопля заповнила всю поверхню сковороди.
До рум’яної скоринки слід спершу обсмажити омлет з одного боку. Потім акуратно перевернути та повторити процедуру з другого боку.
Подавати на стіл омлет слід нарізаним за принципом піци. За бажанням додатково можете подати будь-які свіжі овочі.
Смачного!