Нове

Хрумкий картопляний омлет – цікавий рецепт для всієї родини

Не секрет, що багато дітей дуже люблять картоплю. Особливо якщо йдеться про картоплю фрі або ж просто смажену. Але користі в цих стравах мало – і тому радимо спробувати приготувати такий омлет. Відомий картопляний смак, обсмажування на мінімальній кількості вершкового масла, а ще приємна хрумка структура – ось чудові якості цієї швидкої страви.

Найкраще такий омлет подавати на сніданок, у цьому випадку діти точно вийдуть із-за столу ситими.

Інгредієнти:

  • Картопля середнього розміру – 2 шт.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Вершкове масло – 30 г
  • Перець та сіль – за смаком.

Приготування:

Насамперед бульби слід очистити.

Картоплю слід брати не дуже крохмалистих сортів, так блюдо вийде смачніше.

Тепер картоплю потрібно натерти на великій тертці і залишити на кілька хвилин, щоб виділився сік. Рідину слід віджати.

У миску з картоплею потрібно вбити заздалегідь вимите яйце. Масу перемішати.

За смаком додайте до інгредієнтів сіль. Також можна додати трохи перцю – чорного або червоного, на ваш смак.

У сковороді розтопіть вершкове масло.

Можна готувати і на рослинному, але саме на вершковому смак виходить особливо ніжним, а скоринка легко вийде хрусткою.

Тепер викладіть картопляну масу та акуратно розрівняйте її так, щоб картопля заповнила всю поверхню сковороди.

До рум’яної скоринки слід спершу обсмажити омлет з одного боку. Потім акуратно перевернути та повторити процедуру з другого боку.

Подавати на стіл омлет слід нарізаним за принципом піци. За бажанням додатково можете подати будь-які свіжі овочі.

Смачного!

Нове

Популярне