Нове

Хрумкі баклажани: закуска, яка здивує ваших гостей

Це щось неймовірне! Такі баклажани нікого не залишать байдужим! Дуже смачні, гостренькі, хрусткі! Відірватися від них неможливо.

Днями приготувала таку закуску для гостей – усім без винятку сподобалося! Потім ще й рецепт у мене питали. Тож раджу і вам його записати.

Інгредієнти:

  • Баклажани – 2 шт.
  • Вода – щоб повністю покрити баклажани, приблизно 1 л.
  • Сіль – 2 ст. ложки
  • Крохмаль кукурудзяний (можна замінити на звичайний) – 100 г
  • Перець червоний (гострий) – 1 шт.
  • Лимон – ½ шт.
  • Часник – 2-3 зубчики
  • Соєвий соус – 4,5 ст. ложки
  • Рідкий мед – 3 ст. ложки
  • Олія соняшникова – 2 ст. ложки

Приготування:

Підготовка баклажанів

Баклажани нарізаємо брусочками або кубиками – як більше подобається. Шкірку можна зняти, а можна залишити. Нарізані баклажани опускаємо в солону воду для того, щоб усунути гіркоту.

Так баклажани залишаємо приблизно на 40-60 хвилин. А потім викладаємо на тарілку та прибираємо зайву вологу паперовими рушниками.

Готуємо соус

Гострий перець нарізаємо крупно. Краще дістати насіння. Складаємо у ступку. Додаємо роздавлений часник, соєвий соус, сік лимона, мед рідкий, олію. Все це разом товчемо до стану однорідності.

Гостроту соусу можна регулювати: зробити гострішим або навпаки. Тут все лише від вашого смаку залежить.

Основний етап

Обвалюємо шматочки баклажанів у кукурудзяному (або звичайному) крохмалі і обсмажуємо у великій кількості олії три хвилини, поки не утворюється хрумка скоринка.

Якщо немає спеціального фритюру, це можна зробити просто на сковороді або в каструлі. Головне, щоб було багато олії.

Викладаємо баклажани спочатку на паперову серветку, щоб увібралася олія, а потім у посуд, заливаємо соусом, добре перемішуємо і посипаємо кунжутом. Можна соус просто окремо подати – спробуйте різні варіанти подачі.

Гострі хрусткі баклажани готові! Відмінна закуска до м’ясних страв або просто самостійна страва.

Смачного!

Нове

Популярне