Скільки не готую таких бутербродів завжди мало! Все тому, що намазка на них ну дуже смачна і не набридла! Готується все за лічені хвилини. Потрібно лише змішати все у чаші блендера та подрібнити. Найдовше нарізати батон і підсушити його в духовці. Але якщо у вас немає цього часу, то можна батон замінити тарталетками. Тоді вийде ще швидше.
Інгредієнти:
- скумбрія х/к – 1 шт
- сир плавлений – 2 шт
- перець – ½ ч.л.
- сік лимона – 1 ст.л.
- рослинна олія – 30 мл
- хрін столовий – 2 ч.л.
- зелена цибуля – пучок
- батон або тарталетки
Приготування:
Батон, а краще багет, нарізаємо по діагоналі на шматочки товщиною 1 см. Викладаємо на деко, злегка змащене олією. Ставимо в духовку, розігріту до 150 ° C буквально на 5 хвилин.
Поки хліб підсушується, приготуємо намазку. Для цього в чаші блендера змішуємо шматочки скумбрії, очищені від кісток та шкірки, плавлений сир, трохи хрону. Додаємо мелений перець, сік лимона, а також олію. Подрібнюємо все до пюре. Але, якщо ви не любите таку консистенцію, можна залишити трохи зі шматочками. Перекладаємо у глибоку миску.
Свіжу зелену цибулю дрібно ріжемо і відправляємо в сирно-рибне пюре, добре перемішуємо. Цибулю важливо додати саме в такому вигляді, тому що якщо її подрібнити з іншими продуктами, то намазка буде зеленого кольору.
Тепер залишається тільки нанести намазку на хліб або розкласти по тарталетках. Мені більше подобається це робити за допомогою кондитерського мішка – зручно та красиво.
Ось такі бутерброди виходять. Ароматні, з ніжним вершковим смаком — просто пальчики оближеш! Прикрасити можна на власний смак. Мені здається, що лимон з петрушкою ідеально підходять і до смаку, і по композиції.
Смачного!