Рецепти

Хліб в магазині не купую – домашні батони!

Складові:

  • 250 г борошна
  • 6 г сухих дріжджів
  • 4 г солі
  • 30 г вершкового масла або маргарину
  • 100 мл молока
  • 50 мл води

Для змазування верху:

  • 1 жовток
  • 5 г молока.

Приготування:

Змішуємо всі сухі інгредієнти, додаємо маргарин, молоко і воду.

Замішуємо м’яке тісто. Формуємо кулю і кладемо в миску або каструлю і накриваємо кришкою, ставимо в тепло на 90 хвилин.

Обминаємо і залишаємо ще на 10 хвилин.

Ділимо тісто на 2 частини, кожну частину розгортаємо в прямокутник, скручуємо і защипуємо краї.

Кладемо на деко, застелене пергаментом і залишаємо на настойку 30 хв.

Робимо надрізи і змащуємо жовтком з молоком. Випікаємо до готовності при 200С.

Останні новини

Якісний ремонт бутіку в Києві під ключ: з чого складається і в кого замовити

Створення затишної атмосфери в бутіку чи шоу-румі є важливим фактором успіху. Інтер'єр впливає на сприйняття…

“Мама” Вєрки Сердючки Білоконь поділилась кадрами з чоловіком

Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…

Анна Трінчер заспівала на концерті разом з ветераном війни

Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…

Смачний лінивий оселедець під шубою

Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…

Смачні домашні іриски

Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…

Смачне та легке суфле з гарбуза

Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…