У сезон яблук та в холодну пору року ми це печиво готуємо постійно. Рецепт настільки простий, що діти можуть брати активну участь, а потім насолоджуватися смачним домашнім печивом.
Інгредієнти:
- 2 яйця С1 чи С0
- 100 г цукру
- 1 ч.л ванільного цукру
- дрібка солі
- 100 г вершкового масла
- 300-350 г борошна
- 1 п (10 г) розпушувача
Для начинки:
- 2 середніх яблука
- 30 г родзинок
Приготування:
У миску розбиваємо 2 яйця. Додаємо 100 г цукру, 1 ч.л ванільного цукру та дрібку солі.
Збиваємо віночком 2-3 хвилини, щоб цукор розчинився.
Далі додаємо 100 г м’якого або розтопленого вершкового масла. Перемішуємо віночком до однорідної консистенції.
Просіюємо 300-350 г борошна. Кількість може відрізнятися, залежно від розміру яєць та особливостей борошна. Всипаємо 1 п (10 г) розпушувача.
Замішуємо тісто руками. Воно м’яке, в’язке і злегка липне до рук.
Додаємо в миску 2 середні яблука, порізані невеликим кубиком. Яблука заздалегідь очищаємо від шкірки. Також всипаємо 30 г родзинок. Якщо вони тверді, наперед замочуємо їх в гарячій воді на 5 хвилин.
Перемішуємо, щоб об’єднати тісто та начинку.
Викладаємо по 1 ст.л тіста на лист застелений пергаментом на відстані один від одного. Пергамент антипригарний, якщо не впевнені в його якості, тоді змастіть рафінованою олією.
Щоб печиво добре тримало форму, кожне притискаємо руками.
Випікаємо печиво в заздалегідь розігрітій духовці при 180*20-25 хв.
Зверху посипаємо цукровою пудрою з невеликою кількістю кориці.
Готове печиво м’яке, соковите, ароматне з великою кількістю яблук. Виходить дуже смачно.
Смачного!!