Нове

Хіт осені: ніжне яблучне печиво за 10 хв

У сезон яблук та в холодну пору року ми це печиво готуємо постійно. Рецепт настільки простий, що діти можуть брати активну участь, а потім насолоджуватися смачним домашнім печивом.

Інгредієнти:

  • 2 яйця С1 чи С0
  • 100 г цукру
  • 1 ч.л ванільного цукру
  • дрібка солі
  • 100 г вершкового масла
  • 300-350 г борошна
  • 1 п (10 г) розпушувача

Для начинки:

  • 2 середніх яблука
  • 30 г родзинок

Приготування:

У миску розбиваємо 2 яйця. Додаємо 100 г цукру, 1 ч.л ванільного цукру та дрібку солі.

Збиваємо віночком 2-3 хвилини, щоб цукор розчинився.

Далі додаємо 100 г м’якого або розтопленого вершкового масла. Перемішуємо віночком до однорідної консистенції.

Просіюємо 300-350 г борошна. Кількість може відрізнятися, залежно від розміру яєць та особливостей борошна. Всипаємо 1 п (10 г) розпушувача.

Замішуємо тісто руками. Воно м’яке, в’язке і злегка липне до рук.

Додаємо в миску 2 середні яблука, порізані невеликим кубиком. Яблука заздалегідь очищаємо від шкірки. Також всипаємо 30 г родзинок. Якщо вони тверді, наперед замочуємо їх в гарячій воді на 5 хвилин.

Перемішуємо, щоб об’єднати тісто та начинку.

Викладаємо по 1 ст.л тіста на лист застелений пергаментом на відстані один від одного. Пергамент антипригарний, якщо не впевнені в його якості, тоді змастіть рафінованою олією.

Щоб печиво добре тримало форму, кожне притискаємо руками.

Випікаємо печиво в заздалегідь розігрітій духовці при 180*20-25 хв.

Зверху посипаємо цукровою пудрою з невеликою кількістю кориці.

Готове печиво м’яке, соковите, ароматне з великою кількістю яблук. Виходить дуже смачно.

Смачного!!

Нове

Популярне