Рецепт хеш-браун добре відомий. Я довгий час не наважувався приготувати їх самостійно, простіше сходити в кафе fast-food поряд з роботою, ніж витрачати час на приготування. Вдома більше люблю робити традиційні деруни за старим рецептом бабусі.
Але в цей день, коли ми зібралися повечеряти всією сім’єю, а в гості приїхали родичі, захотілося чогось смачного та домашнього, але звичайні деруни вже набридли. Тоді я вирішив приготувати хеш-браун власноруч.
Після першого разу в кафе я за ними більше не повертався, а страва стала однією з найулюбленіших у родині.
Інгредієнти:
- Картопля – 400 г
- Масло вершкове – 30 г
- Борошно рисове – 25 г Можна взяти пшеничне 35-40 г
- Сіль – ½ чайної ложки
- Перець – ¼ чайної ложки
- Сушений часник – ¼ чайної ложки
Приготування:
- Картоплю промийте і очистіть від шкірки. Далі на середній тертці натираємо її соломкою.
- Потім кладемо в миску з водою та залишаємо на 5 хвилин. За допомогою марлі віджимаємо зайву вологу.
- Розігріваємо сковороду і розтоплюємо шматочок вершкового масла. Обсмажуємо картопляну соломку 5-7 хвилин.
- Викладаємо в миску готову картоплю. Додаємо рисове (або пшеничне) борошно, сіль, перець та сушений часник.
- Перемішуємо та з отриманої суміші формуємо хеш-брауні.
- Викладаємо заготовки на розігріту сковорідку, змащену олією. Смажимо з кожного боку по 5 хвилин.
- Смачні, домашні хеш-брауні готові!
Повірте, жоден ресторан швидкого харчування не зрівняється з тим, що ви можете приготувати самі. Будьте готові! Ваші домашні обов’язково попросять нову порцію.