Один з гастрономічних символів Грузії – хачапурі, але якщо ви пробували його тільки за межами Грузії – вважайте, що воно вам ще не знайоме. Тому що правильні хачапурі потрібно спробувати саме в Грузії.
Не дивуйтеся, якщо офіціант чи продавець у відповідь на ваше прохання принести хачапурі запитає вас: «яке саме»? Різновидів стільки, що часом і місцеві жителі відповідають не відразу.
Просіть принести Хачапурі по-аджарськи. За межами Грузії його часто згадують як «човник». Дійсно, форма нагадує човник, яка заповнена сиром. Цей хачапурі подають тільки свіжоспеченим. А ось як його приготувати подивіться в цьому рецепті.
Інгредієнти:
- 200 мл молока
- 6 г сухих дріжджів
- ½ ч. л. цукру
- 1 ст. л. рослинної олії
- 300 г борошна
- ½ ч. л. солі
- 1 яйце
Начинка:
- 350 г сулугуні
- 2 курячих яйця
- 10 перепелиних або 5 курячих яєць
- 50 г вершкового масла
Приготування:
- Приготувати начинку: натерти сир на тертці, вбити яйця. При необхідності посолити і добре перемішати.
- Підготувати тісто: в теплому молоці розчинити дріжджі, додати цукор і рослинну олію. Борошно змішати з сіллю і всипати в молочну суміш. Замісити тісто. Тісто відразу розділити на 5 частин, потім кожну частину розкачати в корж.
- Корж скрутити з двох сторін до середини і закріпити кінці.
- Акуратно перекласти заготовки на деко, розкрити серединку і змастити яйцем.
- Начинити кожну заготовку підготовленою начинкою і відправити випікатися до золотистого кольору в розігріту до 200 градусів духовку на 25 хвилин.
- Дістати деко з духовки, в начинці зробити поглиблення і влити туди по 1 курячому або по 2 перепелиних яйця. Прибрати в духовку ще на 5 хвилин. На готові хачапурі покласти по шматочку вершкового масла і тут же подавати.
- Для зручності яйця можна розбити заздалегідь і потім ложкою вливати в поглиблення.
Смачного!
Також читайте: М’ЯСНЕ БЛЮДО В ОРИГІНАЛЬНІЙ ПОДАЧІ ДО СВЯТКОВОГО СТОЛУ