Рецепти

Хачапурі по-аджарськи: класичний рецепт в домашніх умовах

Знаєте, я давно дуже хотіла сама спробувати приготувати хачапурі по-аджарський, але все ніяк не наважувалася. Мені здавалося, що це якийсь особливий рецепт і вийде не так, як я люблю. І в підсумку тільки засмучусь. А я дуже люблю грузинську кухню і ставлюся до неї з трепетом!

Дуже цікавий процес приготування і чудовий результат. Дуже всім раджу спробувати приготувати хачапурі по-аджарський за цим рецептом.

Для приготування хачапурі по-аджарський нам знадобляться такі інгредієнти.

Для тіста:

  • Молоко (130 мілілітрів)
  • Вода (130 мілілітрів)
  • Рослинна олія (2,5 столові ложки)
  • Борошно (410 грамів)
  • Дріжджі (1 пакет, приблизно 6-7 грам)
  • Цукор (2-2,5 чайні ложки)
  • Сіль (велика щіпка)

Для начинки:

  • Легкоплавкий сир (я взяла моцарелу 250 грамів)
  • Адигейський сир (200 грамів)
  • Яйця (3-5 штук)
  • Вершкове масло (100-120 грам)

Приготування:

Для початку я беру миску і вливаю в неї тепле молоко і теплу воду. Туди ж додаю цукор і пакетик дріжджів. Всипаю пару столових ложечок просіяного борошна, акуратно перемішую і відставляю в тепле місце приблизно на 8-10 хвилин, щоб дріжджі почали працювати.

Після того, як 10 хвилин пройшли, дістаю миску і розбиваю в неї одне яйце, вливаю рослинну олію і трохи солю. Добре все це перемішую. Поступово починаю додавати все просіяне борошно і замішувати тісто. Нічого страшного, якщо спочатку воно буде липнути до рук, це нормально. Тісто необхідно вимішувати не менше 10 хвилин. Це дуже важливо, після цього воно стане дуже м’яким і еластичним. Так що не лінуйтеся.

Забираю вимішане тісто назад в миску, накриваю рушником або харчовою плівкою і прибираю в тепле місце на годину. Після цього обминаю його і знову прибираю на годину.

Поки тісто відпочиває, починаю натирати сири на великій тертці, додаю у них вершкове масло (розм’якшене), і дуже добре перемішую.

Коли тісто підійшло, дістаю і обминати його. Після, розділяю на 5 рівних частин. За вагою вони повинні вийти приблизно в 140 грам.

Розкочую тісто в коло товщиною 4 міліметри. Краї кола змащую сирною начинкою і загортаю в човник. Готові човники викладаю на деко, застелене пергаментом. Заповнюю їх сиром і змащую краї одним яйцем. Ставлю деко в добре розігріту духовку до 200 градусів, випікаю до золотистої скоринки. Далі дістаю хачапурі і викладаю на кожне по одному яєчному жовтку (тільки жовток, білок не потрібен. І відправляю знову в духовку поки жовток трохи не звернеться.

От і все! Дуже смачне хачапурі по-аджарський готове. Всім приємного апетиту і гарного дня!

Також читайте: СМАЧНИЙ, СИТНИЙ СНІДАНОК З ЛАВАША ЗА ЛІЧЕНІ ХВИЛИНИ

Останні новини

Колишня Остапчука розповіла про зміни в особистому житті

Христина Горняк, колишня дружина відомого українського ведучого Володимира Остапчука, поділилася несподіваними думками та роздумами про…

MELOVIN розповів про освідчення коханій

Український співак MELOVIN заінтригував своїх шанувальників несподіваним зізнанням, яке викликало чимало питань та припущень. 21…

Смачний грушевий торт з лимонним кремом

Грушевий торт з лимонним кремом — це ідеальний десерт для поціновувачів ніжної текстури та легких…

Смачне пряне імбирне печиво

Пряне імбирне печиво — це чудовий варіант для зимових свят, наповнений ароматами спецій і солодкого…

Смачний рецепт плову

Плов — це смачна та ситна страва, яка вразить своєю ароматністю і збалансованим смаком. Завдяки…

Наталка Денисенко різко висловилась, щодо зрадниці Галини Безрук

Українська акторка Наталка Денисенко відверто висловилася щодо тих колег, які зрадили Україну під час війни,…