Знаєте, я давно дуже хотіла сама спробувати приготувати хачапурі по-аджарський, але все ніяк не наважувалася. Мені здавалося, що це якийсь особливий рецепт і вийде не так, як я люблю. І в підсумку тільки засмучусь. А я дуже люблю грузинську кухню і ставлюся до неї з трепетом!
Дуже цікавий процес приготування і чудовий результат. Дуже всім раджу спробувати приготувати хачапурі по-аджарський за цим рецептом.
Для приготування хачапурі по-аджарський нам знадобляться такі інгредієнти.
Для тіста:
- Молоко (130 мілілітрів)
- Вода (130 мілілітрів)
- Рослинна олія (2,5 столові ложки)
- Борошно (410 грамів)
- Дріжджі (1 пакет, приблизно 6-7 грам)
- Цукор (2-2,5 чайні ложки)
- Сіль (велика щіпка)
Для начинки:
- Легкоплавкий сир (я взяла моцарелу 250 грамів)
- Адигейський сир (200 грамів)
- Яйця (3-5 штук)
- Вершкове масло (100-120 грам)
Приготування:
Для початку я беру миску і вливаю в неї тепле молоко і теплу воду. Туди ж додаю цукор і пакетик дріжджів. Всипаю пару столових ложечок просіяного борошна, акуратно перемішую і відставляю в тепле місце приблизно на 8-10 хвилин, щоб дріжджі почали працювати.
Після того, як 10 хвилин пройшли, дістаю миску і розбиваю в неї одне яйце, вливаю рослинну олію і трохи солю. Добре все це перемішую. Поступово починаю додавати все просіяне борошно і замішувати тісто. Нічого страшного, якщо спочатку воно буде липнути до рук, це нормально. Тісто необхідно вимішувати не менше 10 хвилин. Це дуже важливо, після цього воно стане дуже м’яким і еластичним. Так що не лінуйтеся.
Забираю вимішане тісто назад в миску, накриваю рушником або харчовою плівкою і прибираю в тепле місце на годину. Після цього обминаю його і знову прибираю на годину.
Поки тісто відпочиває, починаю натирати сири на великій тертці, додаю у них вершкове масло (розм’якшене), і дуже добре перемішую.
Коли тісто підійшло, дістаю і обминати його. Після, розділяю на 5 рівних частин. За вагою вони повинні вийти приблизно в 140 грам.
Розкочую тісто в коло товщиною 4 міліметри. Краї кола змащую сирною начинкою і загортаю в човник. Готові човники викладаю на деко, застелене пергаментом. Заповнюю їх сиром і змащую краї одним яйцем. Ставлю деко в добре розігріту духовку до 200 градусів, випікаю до золотистої скоринки. Далі дістаю хачапурі і викладаю на кожне по одному яєчному жовтку (тільки жовток, білок не потрібен. І відправляю знову в духовку поки жовток трохи не звернеться.
От і все! Дуже смачне хачапурі по-аджарський готове. Всім приємного апетиту і гарного дня!
Також читайте: СМАЧНИЙ, СИТНИЙ СНІДАНОК З ЛАВАША ЗА ЛІЧЕНІ ХВИЛИНИ