Нове

Хачапурі без замісу тіста: хочете заощадити свій час, беріть на замітку

Дуже простий рецепт. Хачапурі з лаваша – це просто, це швидко і смачно. Хочете заощадити свій час, беріть на замітку. Приблизно 10 хвилин у Вас займе підготовчий етап і 30 хвилин хачапурі з сиром проведуть у духовці. Обов’язково спробуйте – це дуже смачно!

Інгредієнти:

  • Сирок плавлений – 2 шт.
  • Сир – 500 г
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Часник – 3 зубчики
  • Кріп заморожений – 1 ст.л.
  • Молоко – 150 мл
  • Лаваш – 200 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Сметана – 1 ст.л.
  • Рослинна олія – 1 ст.л.
  • Кунжут

Приготування:

Плавлені сирки краще заздалегідь покласти на 15 хвилин у морозилку, і тоді їх буде легше натерти на тертці.

У мисці змішуємо сир, яйця, сіль, часник, кріп та молоко. Перемішуємо та начинка готова.

Нарізаємо лаваш за розміром форми, у мене вийшло 5 аркушів.

На дно форми кладемо папір для випічки та викладаємо перший лист лаваша. Зверху викладаємо на лаваш 1/4 частину начинки.

Накриваємо 2 листами лаваша і зверху кладемо начинку. У такий спосіб формуємо весь пиріг.

Останнім шаром викладаємо лаваш і змащуватимемо його заливкою.

Готуємо заливання. З’єднуємо яйце, столову ложку сметани та столову ложку рослинної олії.

Готову заливку рівномірно розподіляємо по всій поверхні лаваша.

За бажанням пиріг можна посипати насінням кунжуту. Ставимо в заздалегідь розігріту духовку до 180 ° С приблизно 30 хвилин.

Пиріг готовий! Даємо йому трохи охолонути і можна подавати до столу. Цей пиріг дуже смачний як у теплому, так і у холодному вигляді.

Нове

Популярне