Дуже простий та швидкий спосіб приготування. Духовка та форма залишаються чистими, а риба виходить соковита з приємним вершковим смаком. Потрібно мінімум простих продуктів. Риба ніжна, ароматна та смачна. Так готую нежирну рибу невеликими шматочками (з кістками) чи філе. Сьогодні буде мінтай. Ще так готую шматочки м’яса, курячі частини та котлети. Буде різний час запікання.
Інгредієнти:
- 650 г минтаю
- 1 цибуля (велика)
- 35 г вершкового масла
- 1/2 шт. лимона
- за смаком суміш перців
- за смаком сіль
Приготування:
Для приготування можна брати шматочки риби на кістці чи філе, як у мене. Філе попередньо розморожуємо, промиваємо та просушуємо на паперових рушниках.
Від рулону пергаменту відриваємо великий шматок. Половину шматка розміщуємо у формі (розмір 26 х 35 см). Цибулю нарізаємо пір’ям, розподіляємо на пергаменті (відступаємо від країв), поливаємо соком лимона (½ частина), посипаємо сіллю та сумішшю перців.
Філе минтаю викладаємо на цибулю.
Поливаємо рибу соком лимона, посипаємо сіллю, сумішшю перців та розподіляємо пальцями. Суміш перців дає не лише добрий смак, а й колір.
Минтай матиме прекрасний вершковий смак, якщо доповнити його вершковим маслом. Масло нарізаємо на невеликі шматочки і розподіляємо на рибі.
Закриваємо все пергаментом, а краї підкручуємо. Запікаємо в розігрітій духовці за 200 градусів 20 хвилин. Якщо шматки риби більші, то збільшуємо час запікання.
Через 20 хвилин минтай виймаємо з духовки. Рибу відкриваємо. Аромат у неї чудовий.
Перекладаємо минтай з цибулею на тарілку, доповнюємо нарізаною петрушкою і одразу подаємо з улюбленим гарніром. Риба соковита, ароматна з відмінним вершковим смаком.
Смачного!!!