Нове

Готую десерт за лічені хвилини: легкий та ніжний, який тане у роті, без духовки та випічки

Сьогодні приготуємо шоколадний десерт із мінімального набору продуктів. Виходить ніжна, дуже повітряна хмара, яка впевнена, сподобається і дорослим, і дітям!

Інгредієнти:

  • Яйця 2 шт С1
  • Цукор 80 г
  • Какао 20 г
  • Молоко 400 мл
  • Крохмаль кукурудзяний 25 г
  • Вершки 200 мл 33%

Приготування:

У сотейнику з’єднаємо какао, трохи молока від загальної кількості, цукор, крохмаль та яйця. Добре перемішаємо вінчиком, щоб не було грудочок.

Вливаємо молоко, що залишилося. Ще раз добре перемішуємо та ставимо сотейник на середній вогонь. Постійно помішуючи, доводимо масу до кипіння і знімаємо з вогню.

Перекладаємо заварну основу в чашу, плівкою накриваємо в контакт і даємо охолонути до кімнатної температури. А потім забираємо в холодильник.

Печиво подрібнимо.

Коли заварна основа добре охолола, починаємо збивати добре охолоджені вершки. Збиваємо до щільних піків.

Виймаємо заварну основу з холодильника і промішуємо її міксером. А потім додаємо шоколадну масу до вершків і добре змішуємо міксером.

Перекладаємо крем у кондитерський мішок. У креманки викладаємо трохи крему, а потім додаємо печиво. Усього буде три шари крему та два шари печива. Зверху присипаємо подрібненим шоколадом.

Забираємо десерт у холодильник на 1-2 години.

Нове

Популярне