Цей рецепт доводить, що риба на пару – це просто, швидко та головне дуже смачно! Яскрава соковита страва з риби, доповнена соусом і готується всього 5 хвилин.
Спробуйте! Вам справді дуже сподобається така рибка.
Інгредієнти:
- Філе кефалі зі шкірою – 1 шт
- Перець – за смаком
- Лавровий лист – 1 шт
- Імбир – 10 г
- Часник – 1 зубчик
- Чилі перець – за смаком
- Цибуля порей – 50 г
- Зелена цибуля – 3 шт
- Соєвий соус (слабосолений) – 0.5 ст. ложки
- Устричний соус – 1 ст. ложка
- Сік із половинки лайма
- Цукор – 2 щіпки
- Рослинна олія – 100 мл
- Кінза
Приготування:
Філе кефалі розрізаємо на дві частини, викладаємо на пароварку і трохи перчимо. У каструлю наливаємо воду, додаємо лавровий лист і доводимо до кипіння. Як тільки вода закипить, кладемо пароварку з рибою зверху на каструлю і готуємо на паровій бані 5 хвилин.
Тонкою соломкою нарізаємо корінь імбиру, часник та чилі перець. Білу частину цибулі порей розрізаємо на дві частини і нарізаємо дрібною соломкою. Крупно нарізаємо зелену цибулю. У піалу наливаємо соєвий та устричний соуси, вичавлюємо з половинки лайма сік, додаємо цукор і перемішуємо. У сотейнику доводимо до кипіння 100 мл олії. Шматочки приготовленої риби викладаємо на тарілку, посипаємо перцем.
Наступним шаром викладаємо імбир, навколо рибних шматочків посипаємо зеленою цибулею. Шматочки риби поливаємо олією і підготовленим соєво-устричним соусом. Страву прикрашаємо свіжою кінзою та соломкою порею. Смачного!