Пиріг з лаваша з фаршем у духовці – чудова м’ясна закуска, яка врятує господиню в будь-якій життєвій ситуації. Страва настільки оригінальна, що її можна спокійно подати на святковий стіл та здивувати гостей або приготувати на вечерю. Пиріг має “шубку” з помідорів з сиром, соковиту м’ясну начинку з грибами, завдяки чому виходить соковитим, ситним та поживним. Вершкове заливання надає пирогу просто фантастичний смак та чарівний аромат!
Інгредієнти:
Заливка:
Приготування:
Підготуйте для цього чудового пирога свіжий м’ясний фарш, перекрутивши за допомогою м’ясорубки нежирну свинину та курячу грудку. Можна, звичайно, купити і в магазині готовий продукт для економії часу.
Дрібним кубиком нарізаємо цибулину, обсмажуємо на вершковому маслі до золотистого кольору.
Подрібнюємо гриби, відправляємо до цибулі, обсмажуємо до виділення соку і додаємо фарш. Обсмажуємо до готовності м’яса, солимо та перчимо до смаку. Відставляємо убік остигати.
Тим часом невеликий пучок свіжого кропу миємо, обсушуємо та дрібно рубаємо ножем. Кріп можна замінити на будь-яку іншу зелень – кінзу, петрушку.
Змішуємо зелень з фаршем, що остигнув, вбиваємо сире яйце і все добре перемішуємо – начинка готова.
На лаваш викладаємо всю начинку по всій ширині відступаючи від країв. Я брала великий прямокутний лаваш вагою 150 г. Акуратно згортаємо у рулет.
Круглу форму діаметром 17 см змащуємо олією. Викладаємо рулет равликом по колу форми.
Для заливки збиваємо вінчиком 2 яйця із сіллю та сметаною до однорідності.
2/3 заливки додаємо до лаваша. Помідори ріжемо пластинами. Викладаємо поверх пирога.
Поливаємо заливкою, що залишилася, і посипаємо тертим сиром.
Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 30-35 хвилин до утворення золотистої скоринки.
Смачного!
Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…
Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…
Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…
Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…
Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…
Російський гуморист Максим Галкін відвідав Український музей у Нью-Йорку та поділився враженнями з підписниками в…