Готувати за цим рецептом можна практично будь-яку рибу. Навіть сухий минтай в результаті такого приготування набудуть соковитості та особливого смаку. Готова страву виходить настільки смачною, ніби її готували в елітному ресторані.
Отже, нам знадобиться 0,5 кг риби у вже очищеному вигляді (філе), вершки жирністю 10% – 300 мл, моцарела (можна взяти твердий сир) – 100 грамів, батон білий – 3 скибочки, морква, цибуля ріпчаста, яйце – 2 штуки, щіпка цукру, сіль, мелений перець, трохи хмелі-сунелі та сушеного часнику.
М’якуш хліба подрібнюємо в крихту і заливаємо вершками. Залишаємо приблизно на 10 хвилин. Потім подрібнюємо масу блендером або злегка збиваємо віночком.
Цибулю нарізаємо дрібними кубиками, обсмажуємо з додаванням олії до легкого золотистого кольору, після чого додаємо терту моркву, щіпку цукру, трохи солі.
Окремо в мисці змішуємо збиті яйця з вершками та хлібом, додаємо тертий сир та спеції. Ретельно вимішуємо соус.
Змащуємо вершковим маслом форму для випікання – змащуємо досить щедро. Укладаємо у форму рибу, зверху обсмажену цибулю з морквою, і заливаємо все приготованим вершковим соусом.
Час випікання за температури 180 градусів становить 40 – 45 хвилин.
Подавати рибу, приготовлену за цим чудовим рецептом, найкраще зі свіжими овочами та відвареним рисом.
Можна приготувати цю страву без моркви, але в цьому випадку обсмажену цибулю краще укладати під рибу.
Смачного!
Українська співачка Ауріка Ротару прокоментувала плани своєї сестри, легендарної артистки Софії Ротару, щодо можливого повернення…
Українська співачка MamaRika відверто поділилася своїм складним досвідом зловживання алкоголем та його впливом на її…
Буженина з індички — це чудова альтернатива традиційній свинині. Вона виходить ніжною, ароматною та корисною.…
Цей легкий десерт з кефіру та желатину — чудовий вибір для тих, хто шукає прості…
Молочний чай з корицею — це ароматний і зігрівальний напій, ідеальний для прохолодних вечорів. Поєднання…
Христина Горняк, колишня дружина відомого українського ведучого Володимира Остапчука, поділилася несподіваними думками та роздумами про…