Нове

Готуємо соковиту рибу під вершковою шубкою

Готувати за цим рецептом можна практично будь-яку рибу. Навіть сухий минтай в результаті такого приготування набудуть соковитості та особливого смаку. Готова страву виходить настільки смачною, ніби її готували в елітному ресторані.

Отже, нам знадобиться 0,5 кг риби у вже очищеному вигляді (філе), вершки жирністю 10% – 300 мл, моцарела (можна взяти твердий сир) – 100 грамів, батон білий – 3 скибочки, морква, цибуля ріпчаста, яйце – 2 штуки, щіпка цукру, сіль, мелений перець, трохи хмелі-сунелі та сушеного часнику.

М’якуш хліба подрібнюємо в крихту і заливаємо вершками. Залишаємо приблизно на 10 хвилин. Потім подрібнюємо масу блендером або злегка збиваємо віночком.

Цибулю нарізаємо дрібними кубиками, обсмажуємо з додаванням олії до легкого золотистого кольору, після чого додаємо терту моркву, щіпку цукру, трохи солі.

Окремо в мисці змішуємо збиті яйця з вершками та хлібом, додаємо тертий сир та спеції. Ретельно вимішуємо соус.

Змащуємо вершковим маслом форму для випікання – змащуємо досить щедро. Укладаємо у форму рибу, зверху обсмажену цибулю з морквою, і заливаємо все приготованим вершковим соусом.

Час випікання за температури 180 градусів становить 40 – 45 хвилин.

Подавати рибу, приготовлену за цим чудовим рецептом, найкраще зі свіжими овочами та відвареним рисом.

Можна приготувати цю страву без моркви, але в цьому випадку обсмажену цибулю краще укладати під рибу.

Смачного!

Нове

Популярне