У Франції знаменитий Олів’є готують зовсім не так, як в Україні. Салат виходить незвичайним, дуже смачним і цікавим. Тому якщо хочеться здивувати гостей або близьких, можна приготувати абсолютно особливий французький Олів’є.
Салат збирається порційно, в тарілки і через сервіровочні кільця. Можна спробувати подати салат і в широких склянках або креманках.
Інгредієнти
- Картопля в відварному вигляді – 200 грамів;
- Філе куряче (грудка) у відварному вигляді – 200 грамів;
- Свіжі огірки – 100 грамів;
- Яйце куряче – 5 штук (варимо круто);
- Мариновані огірки – 100 грамів;
- Помідори стиглі солодкі рожеві – 150 грамів;
- Помідори стиглі салатного типу – 150 грамів;
- Майонез – за смаком;
- Свіже листя чебрецю – трохи;
- Сіль і мелений перець – за смаком;
- Зелень кропу свіжа – трохи для прикраси.
Приготування
- Варені яйця очищаємо, поділяємо білки і жовтки. Важливим є те, що жовтки в складі цього салату не використовуються, беремо тільки варені білки.
- Всі зазначені компоненти – огірки, помідори, білки яєць, відварну картоплю і куряче філе нарізаємо кубиками однакового розміру, не надто великими. Оптимальний розмір кубиків приблизно 0,5 – 0,7 см. Зелень кропу подрібнюємо гострим ножем.
- Далі збирати салат можна на свій смак. Можна зібрати його шарами, а можна змішати всі компоненти разом (крім рожевих помідорів). Ми перемішаємо салат, додамо сіль і мелений перець, майонез. Рожеві помідори використовуються для прикраси салату.
- Готовий салат викладаємо на тарілки порційно, засинаючи зверху нарізаними рожевими помідорами і подрібненою зеленню кропу, а також нарізаними листочками чебрецю.
Смачного!