Пропоную вам приготувати смачну та ситну запіканку з курячого філе, кабачків, яєць та сиру. Це не тільки смачна страва, а й дуже корисна. Вона готується із багатих білком продуктів. Її можна приготувати не лише на вечерю, а й на перекушування. Запіканка чудово підходить для тих, хто на дієті, стежить за своїм здоров’ям та займається спортом. У ній можна змінювати склад та кількість інгредієнтів. Форму для запікання використовувала 25*16.
Інгредієнти:
- 2 (500 г) кабачка
- 300 г курячого філе
- 100 г твердого сиру
- 3 яйця
- 3-4 ст.л. рисового/пшеничного борошна
- 2-3 зубчики часнику
- Зелень
- Сіль та чорний перець
- Олія для змащування форми
Приготування:
Твердий сир натираємо на тертці з маленькими дірочками.
Кабачки очищаємо від шкірки і натираємо на тертці з маленькими дірочками. За бажанням шкірку з молодих кабачків можна не знімати. З кабачків злегка віджимаємо рідину.
Дрібно нарізаємо зелень та часник.
Куряче філе пропускаємо через м’ясорубку або нарізаємо маленькими шматочками.
У глибоку чашу до кабачків кладемо сир, куряче філе, яйця, зелень із часником, сіль та чорний перець. Все добре перемішуємо.
Додаємо кілька ложок борошна і добре перемішуємо.
Тісто на запіканку має вийти трохи рідким.
Форму для запікання змащуємо олією та присипаємо борошном.
Викладаємо у форму тісто та вирівнюємо зверху. Всередині запіканки робимо невеликі заглиблення, щоб вони заповнилися рідиною.
У розігрітій духовці при 180С випікаємо 35-40 хвилин.
Готову та рум’яну запіканку залишаємо трохи охолонути і лише після витягаємо її з форми. Запіканка при охолодженні трохи осяде і стане щільнішою.
Запіканку подаємо із зеленню, сметаною, оливками або якимось соусом.
Смачного!