Рулетики з лаваша з сиром та зеленню вважаються дуже простим та смачним варіантом закуски. Для їх приготування знадобиться тонкий вірменський лаваш. Важливо, щоб він був свіжим. В іншому випадку лаваш кришиться при згортанні. Після згортання рулети можна нарізати на порційні скибочки і подати до столу, а можна їх обсмажити в невеликій кількості розігрітої олії. У цьому випадку закуска набуде красивого золотистого відтінку.
Начинку для лаваша можна зробити будь-яку. У нашому випадку це буде сир та зелень. Бажано змішати кілька видів сиру та зелені. Так твердий сир можна поєднувати з моцарелою, а петрушку з кропом та базиліком. До складу начинки можна включити часник та трохи м’якого вершкового масла. Вийде дуже смачно і ситно. Незважаючи на простоту приготування, така закуска ідеально підійде до святкового столу. Вона смачна, ароматна та поживна. Крім того, рулетики з лаваша можуть подаватись до столу замість хліба. Вони стануть чудовим доповненням різних страв, салатів і супів.
Інгредієнти:
- Лаваш – 2 шт.
- Твердий сир – 100 г
- Бринза – 100 г
- Петрушка, кріп, зелена цибуля – по кілька гілочок
- Сіль – 2 щіпки
- Вершкове масло – 50 г
- Рослинна олія – 1 ст.л.
Приготування:
- Два види сиру натираємо на середній тертці та змішуємо у глибокій чашці;
- Зелень миємо, просушуємо, подрібнюємо, якомога дрібніше. Відправляємо її до натертого сиру;
- Додаємо в чашку розм’якшене вершкове масло. Розмішуємо начинку до однорідності та пробуємо на смак. Якщо солі недостатньо, то підсолюємо;
- На столі розміщуємо лаваш. Змащуємо його половиною приготованої начинки, яку розподіляємо рівномірним тонким шаром, відступивши від краю 1 см;
- Завертаємо лаваш у рулет, акуратно притискаючи його, щоб він не розпадався;
- Нарізаємо рулет на порційні шматки;
- У сковороді розігріваємо олію, обсмажуємо в ній наші рулетики з усіх боків до появи рум’яної скоринки;
Готову закуску викладаємо на порційні шматочки та подаємо до столу.
За бажання рулет можна не обсмажувати, а відразу ж подати до столу. У ньому немає компонентів, що потребують термічної обробки. Тому він повністю готовий до вживання.