Десерт, який я вам сьогодні запропоную спробувати приготувати, відноситься до тієї ж серії, що деякі інші “зіставні” рецепти. Крафін, як неважко здогадатися, народився як проста сума круасана і мафіну.
Ми просто беремо дріжджове листкове тісто для круасанів, змащуємо його олією, посипаємо корицею з цукром, розкочуємо, нарізаємо, згортаємо в рулет і випікаємо у формі для кексів. Скажіть, не круто?
А готові крафіни знову обвалюємо в кориці та цукрі! Просто і смачно, як дитячі сніданки в гостях у бабусі.
Що таке Крафін?
Крафін – це щось середнє між круасаном і мафіном, що на смак нагадує булочку з корицею. Цей рецепт дозволяє зібрати в одному десерті все найкраще. За своєю текстурою та основною ідеєю приготування, крафіни нагадають вам французькі кунь-аман. Але це – не вони!
Повірте мені, як тільки ви спечете першу партію ароматних крафінів, ви вже не зможете перестати їх їсти, адже вони так добре поєднуються з ранковою чашкою (або двома) кави.
Інгредієнти:
Приготування:
Розігрійте духовку до 170°.
Злегка збризкайте олією або антипригарним кулінарним спреєм 12 стандартних форм для кексів.
У невеликій мисці змішайте цукор та корицю.
Злегка посипте борошном робочу поверхню. Розкотіть листкове тісто в три прямокутники розміром 36×48 см.
На кожен лист тіста нанесіть тонкий шар розм’якшеного вершкового масла.
Кожен змащений маслом лист тіста рівномірно посипте корично-цукровою сумішшю. Акуратно втисніть її в тісто. На це у вас піде приблизно третина всієї суміші цукру та кориці. Решту відкладіть, щоб використовувати пізніше для посипання готових булочок.
Щільно загорніть кожний аркуш тіста в рулет по довгій стороні.
Розріжте кожен рулет на дві частини, а потім кожну половину розріжте вздовж навпіл. У вас вийде 12 половин рулетиків.
Тепер вам потрібно щільно згорнути кожен шматок рулету та вкласти його у форму для кексу. Кладіть їх так, щоб зверху була видна спіраль згорнутого рулету. Все тісто акуратно заправте у форму.
Випікайте в гарячій духовці (170 ° С) протягом 18-20 хвилин або до золотаво-коричневого кольору.
Готові булочки дістаньте з духовки, вийміть з форм і відразу ж обваляйте в цукрово-коричній суміші, що залишилася.
Смачного!
Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…
Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…
Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…
Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…
Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…
Російський гуморист Максим Галкін відвідав Український музей у Нью-Йорку та поділився враженнями з підписниками в…