Десерт, який я вам сьогодні запропоную спробувати приготувати, відноситься до тієї ж серії, що деякі інші “зіставні” рецепти. Крафін, як неважко здогадатися, народився як проста сума круасана і мафіну.
Ми просто беремо дріжджове листкове тісто для круасанів, змащуємо його олією, посипаємо корицею з цукром, розкочуємо, нарізаємо, згортаємо в рулет і випікаємо у формі для кексів. Скажіть, не круто?
А готові крафіни знову обвалюємо в кориці та цукрі! Просто і смачно, як дитячі сніданки в гостях у бабусі.
Що таке Крафін?
Крафін – це щось середнє між круасаном і мафіном, що на смак нагадує булочку з корицею. Цей рецепт дозволяє зібрати в одному десерті все найкраще. За своєю текстурою та основною ідеєю приготування, крафіни нагадають вам французькі кунь-аман. Але це – не вони!
Повірте мені, як тільки ви спечете першу партію ароматних крафінів, ви вже не зможете перестати їх їсти, адже вони так добре поєднуються з ранковою чашкою (або двома) кави.
Інгредієнти:
- Заморожене або охолоджене листкове тісто з розрахунку приблизно на 24 круасани
- 6 ст. л. розм’якшеного вершкового масла
- 200 г цукрового піску
- 1 ст. л. меленої кориці
Приготування:
Розігрійте духовку до 170°.
Злегка збризкайте олією або антипригарним кулінарним спреєм 12 стандартних форм для кексів.
У невеликій мисці змішайте цукор та корицю.
Злегка посипте борошном робочу поверхню. Розкотіть листкове тісто в три прямокутники розміром 36×48 см.
На кожен лист тіста нанесіть тонкий шар розм’якшеного вершкового масла.
Кожен змащений маслом лист тіста рівномірно посипте корично-цукровою сумішшю. Акуратно втисніть її в тісто. На це у вас піде приблизно третина всієї суміші цукру та кориці. Решту відкладіть, щоб використовувати пізніше для посипання готових булочок.
Щільно загорніть кожний аркуш тіста в рулет по довгій стороні.
Розріжте кожен рулет на дві частини, а потім кожну половину розріжте вздовж навпіл. У вас вийде 12 половин рулетиків.
Тепер вам потрібно щільно згорнути кожен шматок рулету та вкласти його у форму для кексу. Кладіть їх так, щоб зверху була видна спіраль згорнутого рулету. Все тісто акуратно заправте у форму.
Випікайте в гарячій духовці (170 ° С) протягом 18-20 хвилин або до золотаво-коричневого кольору.
Готові булочки дістаньте з духовки, вийміть з форм і відразу ж обваляйте в цукрово-коричній суміші, що залишилася.
Смачного!