Такий простий рецепт, але про нього мало хто знає. Цьому рецепту вже дуже багато років. Цю страву можна брати із собою на роботу або як перекушування вдома.
Інгредієнти:
- Картопля 300-400 г
- Сіль 1 ч. л.
- Яйце 1 шт.
- Вода з-під картоплі 200 мл.
- Сухі дріжджі 1 ч. л.
- Цукор 1 ч. л.
- Борошно 500 г
Приготування:
Ріжемо картоплю на кубики і відправляємо варити. Після приготування цідимо картоплю. Воду не виливаємо, вона нам знадобиться надалі.
Картоплю розминаємо у пюре. Додаємо яйце та виливаємо наш відвар. Додаємо спеції та добре перемішуємо. Додаємо борошно та перемішуємо до однорідного стану.
Повинно вийти тісто.
Змащуємо зверху тісто олією і накриваємо харчовою плівкою. Даємо йому постояти 30 хвилин.
Після того, як тісто настоялося, дістаємо його і розрізаємо на 2 частини. Далі поділяємо його на кілька рівних частин.
Створюємо форму тесту для нашої майбутньої страви, як на фото. Накриваємо рушником на 5-10 хв.
Відправляємо смажити на заздалегідь розігріту сковороду. Обсмажуємо по 5 хвилин із кожної сторони на середньому вогні.
При жаренні кожна сторона повинна вийти золотистою. Наша страва готова!
Всім смачного!