Італійці люблять додавати у страви в’ялені томати та базилік. Це класичне поєднання інгредієнтів неймовірно смачне. З його допомогою навіть звичайнісіньку закуску можна перетворити на вишукану страву. Італійська намазка із в’яленими помідорами показує це на своєму прикладі.
Інгредієнти:
- Вершкове масло 200 г
- В’ялені помідори 60 г
- Базилік 0,5 пуч.
- Часник 2 зуб.
- Сіль за смаком
Приготування:
Розм’якшене вершкове масло нарізаємо на шматочки. Поміщаємо їх у глибоку миску. Збиваємо масло за допомогою міксера або вінчика, доки не утворюється дуже пишна маса.
Виймаємо із баночки консервовані в’ялені томати. Нарізаємо їх дрібними шматочками. Додаємо в’ялені помідори до збитого вершкового масла.
Промиваємо свіжий базилік під проточною водою. Обсушуємо його. Дрібно нарізаємо зелень. Очищаємо часник. Пропускаємо через прес.
Додаємо подрібнені зубчики часнику та базилік до масла з томатами. Всипаємо сіль до смаку. Добре перемішуємо всі інгредієнти до однорідної маси. Готово!
Намазку з в’яленими томатами та базиліком можна відразу ж подавати зі скибочками чіабатти або багету до столу. Також можете відправити її на зберігання холодильник. Для цього покладіть італійську намазку в чисту суху ємність зі скла. Маленька баночка з кришечкою, що герметично закривається, ідеально підійде для даного завдання. Вже за потреби можете діставати апетитну намазку, робити з її допомогою найсмачніші бутерброди, а потім прибирати баночку назад у холодильник.