Досить часто курячі котлети відрізняються сухістю, через що багато господинь не люблять їх готувати. Однак цей недолік можна легко виправити, якщо скористатися цим чудовим рецептом. В результаті вийдуть дуже смачні і особливо соковиті курячі котлети, які можна подати з будь-яким гарніром.
Отже, нам знадобиться куряче філе – 1 кг, цибуля – 300 грамів, часник – 1 – 2 зубчики, свіжа зелень петрушки (трохи), хліб білий – 4 скибочки, молоко чи вершки – 150 мл, масло вершкове – 50 грамів, майонез – повна столова ложка, мелена паприка, чорний мелений перець, сіль. За бажання можна додати трохи хмелі-сунелі або інших спецій.
З скибочок хліба зрізаємо скоринки, заливаємо м’якуш молоком або вершками, даємо хлібу розмокнути.
Цибулю дрібно нарізаємо, після чого обсмажуємо на вершковому маслі, додавши часник та частину спецій. Можна нарізати цибулю довільно, і після обсмажування перемолоти разом з м’ясом у фарш, а можна нарізати відразу дрібно і просто додати у фарш.
М’ясо перемелюємо у фарш, додаємо до нього спеції, обсмажену цибулю разом з олією, вимішуємо. Додаємо перемелений розмочений хліб, спеції, що залишилися, сіль, майонез і подрібнену зелень. Ретельно вимішуємо масу – вона має стати однорідною.
На сковороду наливаємо олію, прогріваємо її. З приготовленого фаршу мокрими руками ліпимо котлети і відразу відправляємо їх на сковороду. За бажання можна занурювати котлети у збите яйце і обвалювати в панірування. Обсмажуємо до рум’яної скоринки із двох сторін при середньому нагріванні.
Смачного!