«Хрумкий» – це смачний і ситний салат, який цілком може замінити вечерю. У ньому є все: і свіжі та консервовані овочі, і м’ясо. До речі, завдяки олійній заправці вітамін А та К, які містяться в моркві та пекінській капусті, точно засвояться організмом. Тому не обдурю, якщо скажу, що він вітамінний:)
Інгредієнти:
- куряче філе – 300 г
- морква – 1 шт
- огірок свіжий – 1 шт
- пекінська капуста – ½ шт
- квасоля консервована – 250 г
- приправа для курки (карі) – 1,5 ч.л.
- приправа для корейської моркви – 2 ч.л.
- сіль – ½ ч.л.
- цукор – 1 ч.л.
- кріп
- олія – 2-3 ст.л.
- соєвий соус – 2-3 ст.л.
- перець – за смаком
Приготування:
Курку нарізаємо невеликими шматочками і перекладаємо в миску. Додаємо каррі, ретельно перемішуємо, щоб кожен шматочок був покритий приправою. Залишаємо маринуватися, а поки що підготуємо інші продукти.
Моркву натираємо на тертці для корейської моркви. Додаємо приправу для моркви по-корейськи, сіль та цукор. Перемішуємо, трохи обминаємо моркву, щоб вона дала сік і краще ввібрала маринад. Залишаємо ненадовго, щоб замаринували.
Огірок та пекінську капусту нарізаємо тонкою соломкою. Перекладаємо до моркви. Рекомендую купувати саме пекінську капусту, оскільки вона ніжніша і м’яка, ніж білокачанна, але все ж хрумка.
Тепер до решти овочів додаємо консервовану червону квасолю. Дрібно рубаємо свіжу зелень (я використала кріп), але її додамо наприкінці.
У сковороді розігріваємо невелику кількість олії, викладаємо курку і обсмажуємо до рум’яної скоринки. Потім додаємо окріп і тушкуємо курку до готовності. Після цього даємо їй трохи охолонути до кімнатної температури і додаємо в салат.
Тепер можна додати кріп, трохи поперчити салат. Заправляємо олією та соєвим соусом. Все добре перемішуємо та подаємо до столу.
Смачного!