На вулиці літо – зовсім не хочеться готувати чи ви не знаєте що приготувати на вечерю? Приготуйте грецький пиріг із кабачками. Такий пиріг я вже готую понад 10 років. Готується пиріг дуже швидко та просто.
Інгредієнти:
- Цибуля – 2 шт.
- Кабачки – 1 кг
- Орегано – 10 г
- Сіль – 0,5 ст.л.
- Йогурт – 250 мл
- Яйця – 6 шт.
- Борошно – 150 г
- Розпушувач – 10 г
- Петрушка – пучок
- Сир – 250 г
- Паприка солодка – 1 ч.л.
- Рослинна олія – для смаження (2-3 ст.л.)
Приготування:
Обсмажую цибулю на олії. Додаю кабачок кубиками та смажу вже на сильному вогні 7-8 хвилин, кришкою не накриваю. Додаю орегано (материнку), сіль і перемішую.
Готую приблизно близько 5 хвилин, зайва волога має випаруватися. Вимикаю вогонь та знімаю з вогню.
Готую швидке тісто. У йогурт додаю яйця та перемішую. Тепер додаю борошно з розпушувачем та замішую тісто. Тепер додаю обсмажені кабачки. Нарізаю петрушку та додаю.
Додаю сир або можна додати бринзу. Перемішую та перекладаю у форму. Посипаю зверху солодкою паприкою. Ставлю в наперед розігріту духовку до 180 ° С і випікаю 40-45 хвилин.
Даю пирогу трохи охолонути і нарізаю на порційні шматочки. Пиріг дуже смачний теплий, хоч і холодний він все одно смачний.
Це дуже смачно!