Існує багато рецептів різних голубців, але їх об’єднує однаковий процес приготування, але способи два: або в духовці, або в каструлі або на сковороді. Сьогодні пропоную вам зробити незвичайні голубці: по-перше, готувати їх ми будемо з ніжної пекінської капусти, по-друге, зробимо незвичайний смачний соус, який припаде навіть до смаку тим, хто не любить шматочки цибулі та/або моркви в готовій страві, а по-третє голубці ми подаватимемо з картоплею. Загалом – пальчики оближеш! Такі голубці можна приготувати з білокачанної капусти з фаршем у томатному соусі, хоч у сметанному соусі.
Інгредієнти:
Начинка:
Соус:
Приготування:
Попередньо промиваємо рис кілька разів холодною водою. Відварюємо рис протягом 5 хвилин до напівготовності, скільки його взяти в пропорції з фаршем – це вже особиста справа, мені подобається, коли фарш переважає у готовому блюді. Промиваємо його водою і змішуємо з фаршем і дрібно нарізаною цибулею, перчимо начинку і солимо за смаком. Перемішуємо, поки залишаємо, це ще не всі складові.
Пекінську капусту розбираємо на листи, попередньо відрізаючи основу. Перші листи з капусти я знімаю, решту укладаю у велику чашку.
Середину пекінської капусти дрібно нарубаємо і 100 г додамо для соковитості в начинку. Ретельно змішаємо руками. Начинку накриваємо, прибираємо поки що в холодильник.
Листи пекінської капусти заливаємо окропом буквально на пару хвилин, потім швидко дістаємо, і вони помітно стануть м’якшими. Зрізаємо товсте снування і розрізаємо всі листочки капусти на 2 частини вздовж. Звичайно, якщо віддаєте перевагу голубцям великим, то можна листя залишити цілі.
Кладемо щедру ложку начинки на половину листочка в основі і згортаємо в трубочку.
Краї трубочки вдавлюємо з двох сторін. І голубець готовий, він точно не розкриється під час приготування. Вийшло з цієї кількості начинки 16 середніх голубців.
Картоплю очищаємо і розріжемо на часточки. Обсмажуємо у невеликій кількості рослинної олії. Укладаємо в жаровню на низ.
Потім обсмажуємо голубці і кладемо їх поверх картоплі рівним шаром.
Готуємо соус: цибулю нарізаємо кубиками, перець невеликою соломкою, а моркву натираємо на дрібній тертці. Обсмажуємо овочі не змішуючи, солимо, перчимо і додаємо до них пекінську капусту. Начинку змішаємо і протушкуємо пару хвилин.
Додамо для смаку томатну пасту та шматочок вершкового масла, перемішаємо. Вливаємо в овочі склянку кип’яченої води.
Овочі з водою подрібнюємо в однорідну пасту за допомогою блендера, додаємо сметану і вже цим соусом заливаємо голубці з картоплею.
Розбавляємо соус до потрібної густоти, у мене всього пішло 5 склянок води. Солимо добре і доводимо до кипіння.
Кладемо три лаврові листи, тушкуємо голубці під кришкою на повільному нагріванні протягом 30 хвилин. Готово!
Виходить неймовірно ароматна, смачна і яскрава страва. Соус сподобається тим, хто не любить шматочки вареної цибулі, а картопля чудово доповнить голубці з пекінської капусти з фаршем.
Смачного!
Українська співачка Ауріка Ротару прокоментувала плани своєї сестри, легендарної артистки Софії Ротару, щодо можливого повернення…
Українська співачка MamaRika відверто поділилася своїм складним досвідом зловживання алкоголем та його впливом на її…
Буженина з індички — це чудова альтернатива традиційній свинині. Вона виходить ніжною, ароматною та корисною.…
Цей легкий десерт з кефіру та желатину — чудовий вибір для тих, хто шукає прості…
Молочний чай з корицею — це ароматний і зігрівальний напій, ідеальний для прохолодних вечорів. Поєднання…
Христина Горняк, колишня дружина відомого українського ведучого Володимира Остапчука, поділилася несподіваними думками та роздумами про…