Існує багато рецептів різних голубців, але їх об’єднує однаковий процес приготування, але способи два: або в духовці, або в каструлі або на сковороді. Сьогодні пропоную вам зробити незвичайні голубці: по-перше, готувати їх ми будемо з ніжної пекінської капусти, по-друге, зробимо незвичайний смачний соус, який припаде навіть до смаку тим, хто не любить шматочки цибулі та/або моркви в готовій страві, а по-третє голубці ми подаватимемо з картоплею. Загалом – пальчики оближеш! Такі голубці можна приготувати з білокачанної капусти з фаршем у томатному соусі, хоч у сметанному соусі.
Інгредієнти:
Начинка:
Соус:
Приготування:
Попередньо промиваємо рис кілька разів холодною водою. Відварюємо рис протягом 5 хвилин до напівготовності, скільки його взяти в пропорції з фаршем – це вже особиста справа, мені подобається, коли фарш переважає у готовому блюді. Промиваємо його водою і змішуємо з фаршем і дрібно нарізаною цибулею, перчимо начинку і солимо за смаком. Перемішуємо, поки залишаємо, це ще не всі складові.
Пекінську капусту розбираємо на листи, попередньо відрізаючи основу. Перші листи з капусти я знімаю, решту укладаю у велику чашку.
Середину пекінської капусти дрібно нарубаємо і 100 г додамо для соковитості в начинку. Ретельно змішаємо руками. Начинку накриваємо, прибираємо поки що в холодильник.
Листи пекінської капусти заливаємо окропом буквально на пару хвилин, потім швидко дістаємо, і вони помітно стануть м’якшими. Зрізаємо товсте снування і розрізаємо всі листочки капусти на 2 частини вздовж. Звичайно, якщо віддаєте перевагу голубцям великим, то можна листя залишити цілі.
Кладемо щедру ложку начинки на половину листочка в основі і згортаємо в трубочку.
Краї трубочки вдавлюємо з двох сторін. І голубець готовий, він точно не розкриється під час приготування. Вийшло з цієї кількості начинки 16 середніх голубців.
Картоплю очищаємо і розріжемо на часточки. Обсмажуємо у невеликій кількості рослинної олії. Укладаємо в жаровню на низ.
Потім обсмажуємо голубці і кладемо їх поверх картоплі рівним шаром.
Готуємо соус: цибулю нарізаємо кубиками, перець невеликою соломкою, а моркву натираємо на дрібній тертці. Обсмажуємо овочі не змішуючи, солимо, перчимо і додаємо до них пекінську капусту. Начинку змішаємо і протушкуємо пару хвилин.
Додамо для смаку томатну пасту та шматочок вершкового масла, перемішаємо. Вливаємо в овочі склянку кип’яченої води.
Овочі з водою подрібнюємо в однорідну пасту за допомогою блендера, додаємо сметану і вже цим соусом заливаємо голубці з картоплею.
Розбавляємо соус до потрібної густоти, у мене всього пішло 5 склянок води. Солимо добре і доводимо до кипіння.
Кладемо три лаврові листи, тушкуємо голубці під кришкою на повільному нагріванні протягом 30 хвилин. Готово!
Виходить неймовірно ароматна, смачна і яскрава страва. Соус сподобається тим, хто не любить шматочки вареної цибулі, а картопля чудово доповнить голубці з пекінської капусти з фаршем.
Смачного!
Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…
Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…
Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…
Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…
Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…
Російський гуморист Максим Галкін відвідав Український музей у Нью-Йорку та поділився враженнями з підписниками в…