Смачні та ситні голубці без м’яса – ця страва чудово підійде і для свята, і на сімейну вечерю, і для тих, хто постить. Дуже смачно! А готувати простіше простого, обов’язково спробуйте, адже інгредієнти прості та доступні – знайдуться у кожному холодильнику.
Інгредієнти:
- капуста
- печериці
- рис
- цибуля
- морква
- сіль
- спеції
- масло
- *сметана
- *томатна паста
Приготування:
Варимо пів склянки рису до напівготовності.
300 г печериць нарізаємо кубиками і обсмажуємо на вершковому маслі.
Окремо обсмажуємо на олії одну нарізану цибулину і одну велику моркву.
З’єднуємо рис, гриби, моркву з цибулею – вийшла начинка для голубців. Солимо за смаком і перчимо.
Готуємо листя капусти (я варю качан хвилин 5, потім розбираю на листя, зрізаю тверді стебла). Кладемо начинку на капустяний лист і загортаємо голубці. Злегка обсмажуємо голубці з двох сторін на олії, викладаємо в каструлю.
Голубці можна тушкувати в сметані (1 склянка приблизно + трохи води), а можна налити воду, додати цибулю, моркву, томатну пасту та спеції. Сіль за смаком. Тушкуємо голубці 30-40 хвилин.
Голубці з грибами подаємо на стіл, посипавши зеленню. Дуже смачні виходять!
Смачного!