Готувати такий салат зовсім не складно, всі інгредієнти доступні, і що найголовніше, в ньому немає майонезу.
Інгредієнти:
- Картопля 4 шт середнього розміру
- Помідори 15-200 грам
- Консервований тунець 1 банка
- Цибуля червона 1 шт невеликого розміру
- Листя салату
- Рослинна олія, сіль, перець, паприка
Приготування:
Починати приготування салату потрібно з картоплі. Її потрібно очистити та нарізати невеликими кубиками. Заправити картоплю сіллю, перцем і меленою паприкою. Додати пару столових ложок олії, добре перемішати і відправити в духовку.
Картопля не повинна встигнути охолонути до подачі салату, у цьому вся суть. Тому поки вона запікається, потрібно підготувати інші інгредієнти.
Червону цибулю нарізати тонкими чверть кільцями, додати до неї щіпку солі, стільки ж цукру, трохи оцту та води. Добре перемішати та дати настоятися.
А поки що нарізаємо помідори чері. Я додала ще трохи жовтих помідорів для кольору. Відкриваємо баночку консервованого тунця та зливаємо зайву рідину.
Салатне листя добре промити, обсушити і нарізати або нарвати (вибирайте самі) великими шматками, це буде подушка для нашого салату.
І коли картопля буде вже готова, з’єднуємо всі інгредієнти в одній тарілці. Заправляємо олією, додаємо сіль і перець. Добре перемішуємо і одразу подаємо. Салат має бути ще теплим, і тоді це буде так смачно, що відірватися просто неможливо.
Смачного!