Рецепти

Фріттата з шинкою. Смачний іспанський сніданок

Іноді на сніданок хочеться чогось більш ситного, а не просто чашечку ароматної кави або чаю. Сьогодні я поділюся з вами незвичайним рецептом омлету, який в Іспанії та Італії називають фріттата. Він готується як в сковороді, так і в духовці. Фріттату можна робити з усього, що є в холодильнику і кожного разу отримувати новий смак.

Інгредієнти:

  • яйця – 4 шт.;
  • шинка – 100 гр.;
  • картопля відварна – 300 гр. (3-4 шт.);
  • цибуля – 1 шт.;
  • перець болгарський – 1 шт.;
  • сир твердий – 100 гр.;
  • паприка мелена – 0,5 ч.л.;
  • прованські трави – 0,5 ч.л.;
  • сіль за смаком;
  • перець чорний мелений – за смаком;
  • рослинна олія – для смаження.

Спосіб приготування:

  1. Спершу нарізаємо інгредієнти для омлету. Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями. Солодкий перець ріжемо на маленькі тонкі брусочки.
  2. Також для фріттати потрібен невеликий шматочок шинки, яку нарізаємо на кубики.
  3. Сьогодні я готую омлет по-іспанськи. Відмінність від італійського в тому, що для даного рецепта потрібен відварений картофель. Його нарізаємо на невеликі шматочки.
  4. Твердий сир натираємо на дрібній тертці. Все, тепер приступаємо до приготування омлету.
  5. У глибоку миску вбиваємо 4 яйця, за смаком додаємо сіль і чорний мелений перець, також всипаємо 0,5 ч.л. прованських трав, 0,5 ч.л. паприки та за допомогою вінчика добре все збиваємо до однорідної консистенції. Потім в яйця кладемо нарізану шинку, перемішуємо і все відставляємо в сторону.
  6. У сковороду наливаємо невелику кількість рослинної олії, всипаємо цибулю та обсмажуємо її до м’якості протягом 2-3 хвилин. Далі до цього кладемо солодкий перець і обсмажуємо разом ще 2-3 хвилини, періодично помішуючи.
  7. Тепер додаємо відварену картоплю, перемішуємо та обсмажуємо овочі не більше 5 хвилин. Потім кладемо сіль і чорний мелений перець за смаком і вимикаємо плиту.
  8. У форму для запікання викладаємо обсмажені овочі рівним шаром.
  9. Овочі заливаємо яєчною сумішшю з шинкою. Зверху рівномірно розподіляємо тертий сир. І тепер ставимо запікатися в духовку.
  10. Духовку розігріваємо без решітки. Скляні та керамічні форми повинні бути однієї й тієї ж температури, що і решітка. Запікаємо омлет з овочами в заздалегідь розігрітій до 190 градусів духовці 15 хвилин.
  11. Фріттата готова! Дістаємо її з духовки та подаємо до столу прямо в формі. Зверху за бажанням присипаємо петрушкою.

Також читайте: ВЕЧЕРЯ ЗА ЛІЧЕНІ ХВИЛИНИ АБО ЯК СМАЧНО НАГОДУВАТИ ВСЮ СІМ’Ю ЗА 30 ХВИЛИН

Останні новини

“Мама” Вєрки Сердючки Білоконь поділилась кадрами з чоловіком

Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…

Анна Трінчер заспівала на концерті разом з ветераном війни

Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…

Смачний лінивий оселедець під шубою

Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…

Смачні домашні іриски

Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…

Смачне та легке суфле з гарбуза

Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…

Максим Галкін поділився знімками в українському музеї

Російський гуморист Максим Галкін відвідав Український музей у Нью-Йорку та поділився враженнями з підписниками в…