Рецепти

Фріттата з шинкою. Смачний іспанський сніданок

Іноді на сніданок хочеться чогось більш ситного, а не просто чашечку ароматної кави або чаю. Сьогодні я поділюся з вами незвичайним рецептом омлету, який в Іспанії та Італії називають фріттата. Він готується як в сковороді, так і в духовці. Фріттату можна робити з усього, що є в холодильнику і кожного разу отримувати новий смак.

Інгредієнти:

  • яйця – 4 шт.;
  • шинка – 100 гр.;
  • картопля відварна – 300 гр. (3-4 шт.);
  • цибуля – 1 шт.;
  • перець болгарський – 1 шт.;
  • сир твердий – 100 гр.;
  • паприка мелена – 0,5 ч.л.;
  • прованські трави – 0,5 ч.л.;
  • сіль за смаком;
  • перець чорний мелений – за смаком;
  • рослинна олія – для смаження.

Спосіб приготування:

  1. Спершу нарізаємо інгредієнти для омлету. Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями. Солодкий перець ріжемо на маленькі тонкі брусочки.
  2. Також для фріттати потрібен невеликий шматочок шинки, яку нарізаємо на кубики.
  3. Сьогодні я готую омлет по-іспанськи. Відмінність від італійського в тому, що для даного рецепта потрібен відварений картофель. Його нарізаємо на невеликі шматочки.
  4. Твердий сир натираємо на дрібній тертці. Все, тепер приступаємо до приготування омлету.
  5. У глибоку миску вбиваємо 4 яйця, за смаком додаємо сіль і чорний мелений перець, також всипаємо 0,5 ч.л. прованських трав, 0,5 ч.л. паприки та за допомогою вінчика добре все збиваємо до однорідної консистенції. Потім в яйця кладемо нарізану шинку, перемішуємо і все відставляємо в сторону.
  6. У сковороду наливаємо невелику кількість рослинної олії, всипаємо цибулю та обсмажуємо її до м’якості протягом 2-3 хвилин. Далі до цього кладемо солодкий перець і обсмажуємо разом ще 2-3 хвилини, періодично помішуючи.
  7. Тепер додаємо відварену картоплю, перемішуємо та обсмажуємо овочі не більше 5 хвилин. Потім кладемо сіль і чорний мелений перець за смаком і вимикаємо плиту.
  8. У форму для запікання викладаємо обсмажені овочі рівним шаром.
  9. Овочі заливаємо яєчною сумішшю з шинкою. Зверху рівномірно розподіляємо тертий сир. І тепер ставимо запікатися в духовку.
  10. Духовку розігріваємо без решітки. Скляні та керамічні форми повинні бути однієї й тієї ж температури, що і решітка. Запікаємо омлет з овочами в заздалегідь розігрітій до 190 градусів духовці 15 хвилин.
  11. Фріттата готова! Дістаємо її з духовки та подаємо до столу прямо в формі. Зверху за бажанням присипаємо петрушкою.

Також читайте: ВЕЧЕРЯ ЗА ЛІЧЕНІ ХВИЛИНИ АБО ЯК СМАЧНО НАГОДУВАТИ ВСЮ СІМ’Ю ЗА 30 ХВИЛИН

Останні новини

Колишня Остапчука розповіла про зміни в особистому житті

Христина Горняк, колишня дружина відомого українського ведучого Володимира Остапчука, поділилася несподіваними думками та роздумами про…

MELOVIN розповів про освідчення коханій

Український співак MELOVIN заінтригував своїх шанувальників несподіваним зізнанням, яке викликало чимало питань та припущень. 21…

Смачний грушевий торт з лимонним кремом

Грушевий торт з лимонним кремом — це ідеальний десерт для поціновувачів ніжної текстури та легких…

Смачне пряне імбирне печиво

Пряне імбирне печиво — це чудовий варіант для зимових свят, наповнений ароматами спецій і солодкого…

Смачний рецепт плову

Плов — це смачна та ситна страва, яка вразить своєю ароматністю і збалансованим смаком. Завдяки…

Наталка Денисенко різко висловилась, щодо зрадниці Галини Безрук

Українська акторка Наталка Денисенко відверто висловилася щодо тих колег, які зрадили Україну під час війни,…