Французький 🥪 Крок-месьє – це справжня класика французької кухні, яка завоювала серця гурманів по всьому світу. Це поєднання ніжного тіста та ароматної начинки, яке просто тане у роті. Скуштуйте цей знаменитий сендвіч та подорож до смаків Франції обов’язково залишить яскраві враження.
Інгредієнти:
Приготування:
Приготуйте соус бешамель. У невеликій каструлі розтопіть вершкове масло, додайте борошно і обсмажте до кремового кольору, 30 сек. Влийте молоко, посоліть і готуйте, постійно перемішуючи вінчиком, 2 хв. Соус повинен загуснути. Зніміть з вогню, додайте половину сиру, приправте перцем і перемішуйте, поки сир не розплавиться.
Розігрійте духовку до 200°C, деко застеліть папером для випічки. Підсушіть скибочки хліба в тостері, з одного боку змастіть гірчицею. Моцарелу наріжте кружальцями.
4 скибочки хліба покладіть на деко, розкладіть на них моцарелу і шинку і накрийте хлібом, що залишився. Розподіліть зверху соус бешамель і посипте тертим сиром, що залишився. Запікайте в духовці протягом 5-7 хв. Перед подачею розріжте кожен сендвіч на 4 частини та прикрасьте мікрозеленню.
Сир у крок-месьє відіграє важливу роль. Вибирайте сир із насиченим, яскравим смаком – грюєр, ементаль, чедер, едам чи інший на ваш смак.
Якщо зверху на крок-месьє покласти яєчню-глазунью (або яйце пашот), то вийде інший французький гарячий бутерброд під назвою «крок-мадам». А ваш сніданок стане більш ситним.
Створення затишної атмосфери в бутіку чи шоу-румі є важливим фактором успіху. Інтер'єр впливає на сприйняття…
Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…
Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…
Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…
Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…
Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…