Ароматні французькі круасани ідеально підходять для сніданку. Вони готуються з листкового дріжджового тіста, під час випічки якого по кухні розноситься неймовірний аромат. Ваші домочадці насилу дочекаються закінчення часу приготування. Круасани гарні самі по собі, при бажанні їх можна доповнити м’яким вершковим маслом, сиром, шинкою і різними солодкими компонентами: варенням, джемом, згущеним молоком.
Справжні французькі круасани готуються з жирного вершкового масла. Продукт повинен бути не менше 82,5% жирності. Краще брати масло 84% жирності. До складу випічки слід включати пшеничне борошно вищого сорту. Ідеально підійде продукт з високим вмістом клейковини. Звичайно, придбати листкове дріжджове тісто можна в будь-якому супермаркеті. В цьому випадку не доведеться підбирати компоненти. Але краще все-таки замісити тісто самостійно. Так ви будете впевненими в його якості. Крім того, в цьому випадку випічка придбає розкішний вершковий аромат і присмак.
Для приготування тіста нам будуть потрібні якісні дріжджі. Відмінна основа виходить з сухих дріжджів. Деякі господині вважають за краще працювати з живим продуктом. Його потрібно в 2 рази більше. При розкачуванні масла в шарах тіста, продукт використовуємо охолоджений. Працювати потрібно швидко особливо, якщо в приміщенні жарко. В іншому випадку шари можуть поплисти.
Основу не слід розкачувати занадто тонко. В іншому випадку вона може порватися. Кожен раз, прибираючи тісто в холодильник, обертаємо його харчовою плівкою. Це не дасть краям закрутитися. Із вказаної кількості компонентів в залежності від розмірів вийде близько 14-18 круасанів.
Спосіб приготування:
Відправляємо вироби запікатися на 10 хвилин в розігрітій до 200 градусів духовці. Краще вибрати режим конвекції. Потім температуру знижуємо до 190 градусів і випікаємо ще близько 15 хвилин, поки випічка не покриється золотистою скоринкою.
Тверду начинку можна відразу загортати в тісто. Якщо ви вирішили подати круасани з ніжними кремами, то їх слід розрізати на 2 частини, а потім начиняти.
Також читайте: МЛИНЦІ НА СНІДАНОК!
Створення затишної атмосфери в бутіку чи шоу-румі є важливим фактором успіху. Інтер'єр впливає на сприйняття…
Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…
Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…
Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…
Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…
Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…